Ahmet Ünal Avrupa Judo Şampiyonu: 'İstiklal Marşımızı okutacağıma söz vermiştim'

Ahmet Ünal Avrupa Judo Şampiyonu: 'İstiklal Marşımızı okutacağıma söz vermiştim'
Down sendromlu milli judocu Ahmet Ünal, İsveç'te düzenlenen Avrupa Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

İsveç'te düzenlenen Özel Sporcular Judo Avrupa Şampiyonası'nda 73 kg sıkletinde altın madalya kazanan Down sendromlu milli sporcu Ahmet Ünal, büyük bir başarıya imza attı. Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Çubuk Engelsiz Spor Kulübü'nde 5 yıldır judo eğitimi alan Ünal, 2023 yılında İtalya'nın Padova kentinde düzenlenen Down Sendromlular Avrupa Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmış, Antalya'daki Özel Sporcular Olimpiyatları Trisoma Game 2024 oyunlarında ise 73 kg'da şampiyon olmuştu.

Ünal, başarısının ardındaki en büyük etkenin disiplinli çalışma olduğunu vurgulayarak, İsveç'teki şampiyonada 8 rakibini geride bıraktığını ve İstiklal Marşımızı okuma sözü verdiğini belirtti. Hoca Ahmet Koçyiğit'in desteğini ve ailesinin büyük katkısını dile getiren Ünal, gelecek hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu ve Brezilya'daki bir turnuvada ülkeyi temsil etmek istediğini ifade etti.

Ahmet Ünal'ın annesi Döndü Ünal, oğlunun başarısının tesadüf olmadığını, sürekli destek ve çabayla elde edildiğini söyledi. Oğlunun özel eğitimine ve okuluna gösterdiği özveriyi anlatan Döndü Ünal, Ahmet'in artık kendisine yardımcı olduğunu ve her konuda desteklediklerini belirtti. Judo antrenörü Ahmet Koçyiğit ise aile desteğinin önemine dikkat çekerek, Ahmet Ünal'ın başarısının diğer özel çocuklara da örnek teşkil etmesi gerektiğini vurguladı. Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen ödül töreninde Ünal'a 'Yılın Engelleri Aşan Sporcusu' ödülünün verildiğini ve kendisinin de 'Yılın Spor Adamı Ödülü'nü aldığını açıkladı.

249635-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.