AJet'in En Genç Pilotu Alim Uygun: '70 Tonluk Airbus'u, Otomobilimden Önce Kullandım'

AJet'in En Genç Pilotu Alim Uygun: '70 Tonluk Airbus'u, Otomobilimden Önce Kullandım'
AJet, 24 yaşındaki Alim Uygun'u Airbus A320 filosuna en genç pilot olarak dahil etti; Uygun, otomobil ehliyetinden önce 70 tonluk uçağı uçurduğunu belirtti.

24 yaşındaki Alim Uygun, havacılık tutkusuyla 6 yaşında bilgisayar başında uçuş simülatörü kullanmaya başlayan genç bir pilot. Macaristan'da aldığı burslu eğitimin ardından 22 yaşında pilotluk lisansını alan Uygun, bir yıl sonra AJet'in Airbus A320 filosunda görev alarak şirketin en genç pilotu oldu.

Otomobil ehliyeti olmadan önce 70 tonluk bir Airbus'ı kullanmayı öğrenen Uygun, bu deneyimini 'Önce uçak sonra otomobil kullandım' sözleriyle özetliyor. Avrupa Birliği (AB) programından aldığı bursla Macaristan'da eğitim gören Uygun, ülkesine hizmet etmek için Türkiye'ye döndüğünü ve Atatürk'ün gençlere dair sözünü ilke edindiğini vurguluyor.

10 Kasım 2023'te Macaristan semalarında uçağıyla sonsuzluk işareti çizdiğini anlatan Uygun, pilotluk yolculuğunun zorluklarına rağmen azim ve inançla hedeflerine ulaştığını belirtiyor. Havacılığın sürekli gelişen bir sektör olduğunu vurgulayan Uygun, 19 Mayıs ruhunu taşıyarak Türk gençliğinin göklerde olduğunu ve mavi göklerin gençleri olmanın gururunu yaşadığını dile getiriyor.

5436-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.