Amerikan gayrimenkul haber sitesi Varierty'in haberine göre, Ali Koç, Los Angeles'tan öyle bir ev aldı ki, evi görenler adeta hayran kaldı. Kuşbakışı olarak Pasifik Okyanusu ve Catalina Adası'nı aradaki her şeyi birlikte görebilen bir manzara sahip olan evin yeni sahibi Koç için, Variety, “İş insanı Ali Yıldırım Koç ve eşi Nevbahar gayrimenkulün fiyatını gördü ve 14.5 milyon dolara satın aldı. İndirimli fiyatın tamamını nakit olarak ödediler. Bu, çiftin kolayca yapabileceği bir şeydi. Forbes, Koç’un net varlığının 1 milyar olduğunu yazarken akrabalarıyla birlikte kolektif varlıklarının 8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Bu da onları Türkiye’nin en varlıklı ailesi haline getiriyor” yorumunu yaptı.

Bir zamanlar meşhur restoran zinciri sahibi Harry Morton'a ait olan 22 dönümlük bir arsa üzerinde bir grup geliştirici tarafından özel olarak inşa edilen camsı konak, 2019'da tamamlandı. Morton'ın vefatından sonra yaklaşık bir yıl boyunca alıcı bulamadı ve piyasada zayıfladı.

Varierty'in haberine göre işadamı Ali Koç tahmini değeri 19 milyon dolar civarı olan evi, indirimli fiyatı 14,5 milyon dolar gibi bir bedelle, nakit olarak aldı.

Editör: TE Bilişim