Stark Arena'da oynanan mücadeleyi 58-57 kazanan lacivert-beyazlılar, şampiyonluğa ulaştı. Ergin Ataman'ın öğrencileri üst üste ikinci kez zafere ulaşmayı başardı.

Avrupa'nın dev kupası Turkish Airlines EuroLeague'de son şampiyon Anadolu Efes, bir kez daha unvanını korumak için sahaya çıktı. Final Four Yarı Finali'nde Olympiacos'u, Vasilije Micic’in son saniye üçlüğü ile deviren Ergin Ataman'ın öğrencileri Barcelona engelini aşmayı başaran Real Madrid ile karşı karşıya geldi. Son şampiyon unvanı ile parkeye çıkan Anadolu Efes, nefesleri kesen maçta İspanyol devini 58-57'lik skorla devirerek üst üste 2. kez şampiyonluğuna ulaştı. 

Walter Tavares, ilk çeyrekte etkili bir oyun sergilerken takımını taşıyan isim oldu.

Anadolu Efes'te ise Vasilije Micic ve Shane Larkin ön plana çıktı. Takımın iki yıldızı kaydettiği sayılarla Anadolu Efes adına farkın açılmasına izin vermedi. Buna karşın Real Madrid, ilk çeyreği 15-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Shane Larkin faktörü ön plana çıktı. Larkin, içeriden ve dışarıdan attığı sayılarla Anadolu Efes'i 20-18 öne geçirdi. Anadolu Efes, ilk çeyreğin yılıdız Tavares'e önlem almasına karşın, Anthony Randolph faktörü öne çıktı. Randolp'un üçlükleriyle fark birara 7 sayıya çıktı. Ancak Micic ve Larkin'in ilerleyen dakikalarda devreye girmesiyle Anadolu Efes, ilk yarıyı 34-29 geride tamamladı.

Anadolu Efes'te Olimpiakos maçında devreye giren Singleton ve Elijah Bryant bir türlü devreye giremedi.

Real Madrid Başantrenörü Pablo Lasso ilk yarıda savunmada iyi iş çıkardıklarını buna karşın hücumda istedikleri sayıları bulamadığını söylerken; Ergin Ataman, hücum ve savunmada beklentilerin altında kaldıklarını vurguladı.

İşte periyotlardaki maç sonuçları;

İLK ÇEYREK SONUCU | Anadolu Efes 14-15 Real Madrid

İLK YARI SONUCU | Anadolu Efes 29-34 Real Madrid

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK SONUCU | Anadolu Efes 40-42 Real Madrid

MAÇ SONUCU | Anadolu Efes 58-57 Real Madrid

Editör: TE Bilişim