Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, NTV Spor kanalına telefon bağlantısı gerçekleştirdi ve dün akşam Türk Telekom Arena'da oynanan ancak yoğun kar yağışı ile başka bir güne ertelenen Galatasaray-Juventus maçını değerlendirdi..

ZEMİN ISITMASI KARI ERİTMEZ
Şükrü Ergün öncelikle zemin ısıtması hakkında açıklamalar yaparken, "Tribünlerin ısıtması için doğalgaz bağlanmadı henüz. Tribünlerde ısıtma yok ama çim ısıtması ise aralıksız çalışıyor, 21 dereceye ayarlı. Bir yanlış anlama var, zemin ısıtması karı eritmek için değildir, ilk görevi soğuk havada toprak altındaki mikroorganizmaları canlı tutarak uygun ısıda çimin yaşamasını sağlamak. Zemin ısıtmadan birincil olmayan bir görevi bekliyoruz. 21 dereceye ayarlı ısıtmanın anında karı eritmesi zaten beklenemez. Eğer böyle bir ısıtma olsa, zemin yaşayamaz zaten" dedi.

STADIN ÜSTÜNÜN KAPANMASI İÇİN
Stadın üstünün kapatılmasının yargı aşamasında olduğunu ve yorum yapmayacağını ifade eden Ergün, "Bu konuda proje çalışmaları yapıldı ama halihazırdaki konstrüksiyon kapatmaya elverişli değil, bu değişmeli ve buna göre kapanma yapılmalı. Bir modifikasyon yapılmalı, var olan sisteme kapatma yapılamıyor. Ek maliyet de var tabii ki, bu da bir etken" dedi.

ZEMİNE KAR KÜREME GİRECEK Mİ?
Maç sonrasında zeminin üstünün kapatılması için bir uygulama olmadığını ifade eden Ergün, zemine kar küreme aracının gireceği iddiasını ise bilmediğini söylerken, "Zemine girecek kar küreme aracının sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Belki kar küreme aracı stat dışındaki çevre yollar için kullanılacaktır" dedi.

BAŞKA YERDE OYNANMA DURUMU
Ergün son olarak "Maçın 1 hafta daha ertelenebileceğini sanmıyorum, zaten kuralar çekilecek" derken, maçın başka bir lokasyonda oynanma durumunun arzu etmeseler dahi ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim