Mete Sönmez / Habererk / Muğla

ALİ YANATMA BAŞPEHLİVAN
Çeyrek finalde favori İsmail Balaban'ı yenen Ali Yanatma, geçen sene finalde kaybettiği Çameli güreşlerini kazandı ve bu sene 3.kez birinci oldu.

5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. 14 kategoride toplam 177 pehlivan ve 20 Baş Pehlivanın  katıldığı güreşe yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda güreş sever takip etti. Çadırlar kurulup, ocakların yakıldığı, güreş alanı izlemeye gelenler için tam bir şölene dönüştü. Çok sayıda güreşçinin katıldığı müsabakalar kıyasıya geçti.

Denizli’nin Çameli ilçesi İmamlar Mahallesi Sarayıkığı mevkiinde düzenlenen 5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan güreşlerine 61.62.63.64 dönem Hükümetlerinin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Denizli Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Temsilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mutlu Tanrıkurulu, Muğla’nın Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Çameli Kaymakamı vekili Ali Şanlı Er, İlçe Protokolü, Çameli Ak Parti İlçe Başkanı Tanju Gököz, Belediye Meclis Üyeleri, Çameli Kent Konseyi Yönetimi ve Üyeleri Muhtarlar, Türkiye'nin eski efsane Yağlı Pehlivan Güreşcileri Mehmet Güçlü, Hüseyin Çokal, Şaban Özcan, Mustafa Çakmak, İbrahim Güvenç’in yanı sıra, Çameli başta olmak üzere Denizli’nin çeşitli ilçeler ile çevre illerden güreş severler katıldı.

BALABAN KARDEŞLER KENDİ HATALARI İLE 
Turnuvanın favorisi olan İsmail Balaban, Çeyrek Finalde Ali Yanatma ile karşı karşıya geldi. İsmail Balaban rakibine yaptığı hamle sırasında kendi oyununda hata yapınca tuş oldu. İsmail Balaban’ın ikiz kardeşi Turan Balaban ise, güreşin 2ncisi Semih Turgut ile karşılaştı. Turan Balaban’da tıpkı ikizi gibi rakibine hamle yaptığı sırada kendi hatası ile tuş olarak elendi. Final maçını uzatmada puanla Semih Turgut’u yenen Ali Yanatma kazandı. 

GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU
Güreşlerde ağalık yarışına 5 kişi katıldı. Arslan ve Lider Şirketler Grubu Fatih Arslan Kazancıo Ağalık açık artırımında 70 bin lira bulunarak ikinci defa Güreş ağası oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyaları, protokol üyelerince verildi.

TURİSTLER DE İZLEDİ
Yağlı Pehlivan güreşlerini Antalya, Muğla ve Fethiye’den gelen yabancı turistler de ilgi gösterdi. Pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektiren turistler, güreşleri düzenleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim