Medipol Başakşehir’in Barcelona’dan kadrosuna kattığı Arda Turan’ın imza töreninde konuşan Başkan Göksel Gümüşdağ, transferin detaylarını açıkladı. Arda Turan gibi dünya çapında bir ismi kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını söylerken, yıldız futbolcu için Barcelona’ya ücret ödenmeyeceğini belirtti.

Arda Turan transferi ile basında çıkan haberlere tepki gösteren Göksel Gümüşdağ, şunları söyledi:

“Yarım sezon 2 milyon Euro + Bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon Euro + Bonus olarak sözleşmesini imzalamıştır. Oyuncuyu satın alma opsiyonu ilk bizde olacak. Arda Turan’ın bonservisine yüzde 25 oranında bir başka deyişle ortak olduk. Önümüzdeki sezon Arda Turan satılırsa %20, bir sonraki sezon satılırsa %25’lik bir bedel ödeyecekler. Tabi her şeye rağmen biz burada Arda Turan ile uzun soluklu bir hikaye yazdık. Amacımız devamını da getirmek. Barcelona ile Başakşehir’in arasında özel bir anlaşma yapıldı. Şampiyon olursak, Barcelona’ya 300 bin Euro bedel ödeyeceğiz. Onun dışında da hiçbir bedel ödemeyeceğiz. Opsiyonumuz da anlaşma bittikten sonra 48 saat içinde geçerli olacak. Yani Barcelona’ya tek kuruş ödemeden 41 milyon Euro’luk Arda Turan’ın bonservisine ortak olduk.”

“DÜNYA YILDIZLARINI TRANSFER ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Gümüşdağ, büyüyen bir kulüp olduklarını ve Arda gibi dünya yıldızlarını almaya devam edeceklerini ifade ederek, “Bizim her zaman inandığımız bir şey var. Başakşehir gibi oynarsak şampiyonluk gelir. Şampiyon olduktan sonra da her şey bitmeyecek, aksine yeniden başlayacak. Şirketimizi iyi yönetiyoruz ve bunun da karşılığını maddi ve manevi alıyoruz. Bundan sonra da Arda gibi bir çok dünya yıldızlarını transfer etmeye çalışacağız. Büyüyen bir kulübüz ve global bir takım olabilmek için kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

BU BAŞARIYA HERKES ALIŞMALI”

Göksel Gümüşdağ, kulüp olarak Türkiye’de doğru bir model olduklarını vurgulayarak, “Türkiye’de doğru bir model var. Bu başarıya herkes alışmalı. Başarıya ve geleceğe yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Medipol Başakşehir Başkanı Gümüşdağ ayrıca, Belediye ile hiç bir bağlarının olmadığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim