Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Başakşehir, yarın saat 20.30’da sahasında İzmir temsilcisi Göztepe ile oynayacak. Ligde geride kalan 29 haftada Başakşehir, 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile topladığı 62 puanla zirvede yer alırken, sarı-kırmızılılar ise 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 18 mağlubiyet alarak 27 puanla 17. sırada bulunuyor.

SERİDE BAŞAKŞEHİR HİÇ KAYBETMEDİ

Süper Lig tarihinde Göztepe, daha önce 3 kez Başakşehir’e rakip oldu. Bu müsabakalarda sarı-kırmızılı ekip hiç galip gelemezken, turuncu-lacivertliler ise 3 maçı da kazanan taraf oldu.

LİDER SON 4 HAFTADA 7 PUAN KAYBETTİ

Ligde zirvede yer alan Başakşehir, son 4 haftada kaybettiği 7 puanla zirve yarışında yara aldı. Ligde 25. hafta sonunda takipçisi Galatasaray ile arasında 8 puan fark olan Başakşehir, sonrasında oynadığı 4 karşılaşmada 2 beraberlik, 1 yenilgi ve 1 galibiyet aldı. Bu süreçte Beşiktaş’a yenilen, Kayserispor ve Çaykur Rizespor ile de beraber kalan Başakşehir sadece Konyaspor’u mağlup edebildi.

GÖZTEPE’NİN 8 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ

Süper Lig’de 29. hafta itibariyle 17. sırada ligde kalmak için mücadele eden İzmir temsilcisi, 8 maçtır galibiyet yaşayamıyor. Son olarak 21. haftada oynadıkları Alanyaspor maçından 3-2’lik skorla galip ayrılan Göztepe, sonrasında oynadığı 8 müsabakada 2 beraberlik 6 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, Başakşehir mücadelesinde de 8 maçlık bu seriye noktayı koymanın peşinde.

Kaynak: iha