Bengisu Avcı, Ocean's 7'de Altı Parkuru Geçen İlk Türk Oldu
İrlanda ile İskoçya arasında, 13 derecelik soğuk suda 10 saat 48 dakika boyunca 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, dünyanın en zorlu yüzme meydan okumalarından biri olan Ocean's 7'nin altı etabını tamamlayan ilk Türk oldu.
Türkiye saatiyle 09.00'da İrlanda'nın Bangor şehrinden suya giren Avcı, zorlu koşullara rağmen İskoçya'nın Portpatrick şehrine ulaşarak Türk bayrağını gururla açtı. Daha önce Manş Denizi, Cebelitarık, Catalina, Cook ve Molokai boğazlarını geçen Avcı, bu başarısıyla büyük bir ilke imza attı. İklim değişikliğine dikkat çekmek için "Gelecek Neden Bir Risk Olsun ki?" sloganıyla yüzen Avcı, Kuzey Kanalı'nı en hızlı geçen Türk kadın yüzücü oldu ve dünya sıralamasında dördüncü sıraya yerleşti.
18-23 Temmuz tarihleri arasında uygun bir günde yüzmeyi planlayan Avcı, bir aydan fazla süredir İngiltere'de soğuk su kampı yapmıştı. Yüzme sırasında yaklaşık iki metrelik bir denizanasıyla karşılaşmasına rağmen yüzmeye devam eden Avcı, zorlu akıntılarla mücadele etti ve rotasında değişiklikler yaşandı. Ancak güçlü kulaçları ve azmiyle hedefine ulaştı. Limanda onu bekleyen yüzme severlerin desteğiyle, maratonunu 10 saat 48 dakika sonunda tamamladı. Kıyıya çıktıktan sonra kumlara "Türkiye" yazarak Türk bayrağını açtı ve Ocean's 7 serisinin son etabı olan Japonya-Tsugaru geçişini de tamamlaması halinde Türk yüzme tarihine adını altın harflerle yazdıracaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.