Bengisu Avcı, Ocean's 7'de Altı Parkuru Geçen İlk Türk Oldu

Bengisu Avcı, Ocean's 7'de Altı Parkuru Geçen İlk Türk Oldu
Bengisu Avcı, Ocean's 7'nin Kuzey Kanalı etabını geçerek altı parkuru tamamlayan ilk Türk oldu.

İrlanda ile İskoçya arasında, 13 derecelik soğuk suda 41.2 kilometrelik zorlu bir yüzüş maratonu tamamlayan Bengisu Avcı, Ocean's 7 meydan okumasında altı parkuru geçen ilk Türk oldu.

Türkiye saatiyle 09.00'da İrlanda'nın Bangor şehrinden suya giren Avcı, 10 saat 48 dakika süren mücadelesinin ardından İskoçya'nın Portpatrick şehrinde Türk bayrağını açarak zaferini kutladı. Daha önce Manş Denizi, Cebelitarık, Catalina, Cook ve Molokai boğazlarını geçen Avcı, bu başarısıyla önemli bir rekora imza attı.

'Gelecek Neden Bir Risk Olsun ki?' sloganıyla iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan İzmirli sporcu, Kuzey Kanalı'nı en hızlı geçen Türk olurken, aynı zamanda dünyada bu kanalı en hızlı geçen dördüncü kadın yüzücü oldu. 18-23 Temmuz tarihleri arasında uygun bir günde yüzmeye başlayan Avcı, zorlu hava ve okyanus şartlarına rağmen başarılı bir performans sergiledi.

243991-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.