Bengisu Avcı, Ocean's 7'yi tamamlayan ilk Türk oldu

Bengisu Avcı, Ocean's 7'yi tamamlayan ilk Türk oldu
Bengisu Avcı, Ocean's 7 açık su yüzme maratonunu tamamlayan ilk Türk oldu.

İzmirli milli yüzücü Bengisu Avcı, Japonya'daki Tsugaru Kanalı'nı 12 saat 10 dakikada geçerek Avrupa rekorunu kırdı ve dünyanın en zorlu açık su maratonu olarak kabul edilen Ocean's 7'yi tamamlayan ilk Türk sporcu oldu.

Avcı, güçlü akıntılarıyla bilinen ve dünyanın en zorlu parkurlarından biri olarak kabul edilen Tsugaru Kanalı'nı geçerek Honshu ve Hokkaido adalarını birbirine bağlayan bu etabı tamamladı. Bu başarıyla, Ocean's 7 maratonunu bitiren ilk Türk sporcu olma unvanını elde etti.

2018'de Manş Denizi'ni 11 saat 29 dakikada geçerek ilk büyük başarısını elde eden Avcı, 2022'de Catalina Kanalı'nı 11 saat 59 dakikada tamamlayan ilk Türk kadın oldu. 2023'te ise Cebelitarık Boğazı'nı 3 saat 24 dakikada geçerek Türkiye rekorunu kırdı. Molokai ve Cook Boğazı'nı da yüzerek geçen ilk Türk sporcu olan Avcı, Molokai Kanalı'nda en hızlı geçen Avrupalı kadın unvanını da kazandı. Ayrıca, Cebelitarık ve Kuzey Kanalı'nda en hızlı geçişi gerçekleştiren Türk sporcu ve Manş Denizi'nde en kısa sürede parkuru bitiren Türk kadın yüzücü unvanlarını da elinde bulunduruyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.