Pozisyonlar ve yüksek tempoya sahne olan dev derbide taraflar kıran kırana bir mücadele verdi. Ligde zor günler geçiren Beşiktaş, Umut'un 69'da attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve puanını 12 yaptı. Galatasaray ise 13 puanda kaldı. Olumsuz havayı dağıtan Kartal, adeta lige döndü.

Süper Lig'in 9. haftası dev derbiye sahne oldu. Beşiktaş Galatasaray maçında gözler Vodafone Park'a dönerken lige istediği girişi yapamayan iki ekipten gülen taraf 1-0'la Beşiktaş oldu. Sezona kabus gibi giren Beşiktaş, 69'da Umut Nayir'in golüyle 3 puana uzandı.

Beşiktaş bu sonuçla 12 puana yükseldi ve 8. sıraya çıktı. Galatasaray ise, Beşiktaş'ın bir basamak üstünde 13 puanla 7. sırada kaldı.

Beşiktaş'ta Abdullah Avcı, Braga maçının 11'inde 5 değişikliğe gitti. Avcı, Braga maçında penaltı kaçıran Ljajic'in yerine sakatlığını atlatan Diaby'yi, Necip'in yerine sağ bekte Gökhan Gönül'ü, Oğuzhan'ın yerine Atiba'yı, Boyd'un yerine Lens'i, Güven'in yerine ise Umut Nayir'i görevlendirdi.

Fatih Terim ise Real Madrid maçının 11'inde 2 değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, oğlu apandisit ameliyat olduğu için kadroda yer almayan Donk'un yerine Lemina'yı, Seri'nin yerine ise Feghouli'yi sahaya sürdü.

Sarı kırmızılı taraftarlar, mücadele öncesinde ısınmaya çıkan futbolcularını tek tek tribünlere davet ederken, Younes Belhada tribünlere çağırılmadı. Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynanan mücadelede oyundan çıkarken taraftarlarla atışan ve tribünlere el hareketleri yapan, ancak hafta ortasında sosyal medya hesabı üzerinden özür dileyen Belhanda, Beşiktaş derbisi öncesinde tribünlere davet edilmedi.

Beşiktaş tribünlerinde, eski tribün lideri merhum Mehmet Işıklar (Optik Başkan) için pankart açıldı.

Dk. 8: KÖTÜ VURDU! Galatasaray savunmasında Lemina'dan büyük bir hata geldi ve Lens topla buluştu fakat etkili bir vuruş yapamadı.

Dk. 9: BİR HATA DAHA! Muslera topu oyuna sokarken hata yaptı. Topla buluşan Diaby iyi bir vuruş çıkaramadı.

Dk. 15: Diaby'nin pasıyla topla buluşan Lens ceza sahasına girdi ve atağa destek veren Gökhan'ı gördü ancak tecrübeli futbolcunun içeri çevirdiği topu savunma engellemeyi başardı.

Dk. 26: BÜYÜK ŞANS KAÇTI! Feghouli bire bir kaldığı Roco'yu geçti, çevirdi ancak Vida son anda müdahale etti, seken top yeniden Feghouli'ye geldi, Cezayirli çevirdi ancak Andone'nin vuruşu üstten dışarı gitti.

Dk. 46: KÖTÜ VURDU! Konuk ekip ikinci yarıya hızlı başladı. Babel'in pasında ceza yayındaki Belhanda topu Lemina'ya bıraktı ancak Lemina'dan çok kötü bir vuruş geldi.

Dk. 47: MÜTHİŞ FIRSAT! Caner savunma arkasına çok güzel bir pas gönderdi. Topa hareketlenen Diaby öndeki Muslera'yı aşırtma bir vuruşla avlamak istedi fakat Uruguaylı kaleciden çok güzel bir kurtarış geldi.

Dk. 47: DİREĞİN DİBİNDEN! Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasında seken top Umut'un önünde kaldı. Umut dönerek vuruşunu yaptı ve top direğin dibinden dışarı gitti.

Dk. 69: GOL! Sol kanatta topla buluşan Caner yine ön direğe ortasını yaptı. Kale sahasına hareketlenen Umut rakibine rağmen kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi.

Dk. 80: Babel'in sol kanattan yaptığı ortada arka direkteki Adem kafayı vurdu ama etkili olamadı ve top Karius'ta kaldı.

Dk. 83: Mariano'nun top kaybı sonrası Beşiktaş rakibini dengesiz yakaladı fakat Nagatomo topu kornere atmayı başardı.

Dk. 89: KALECİ! Mariano'nun sol tarafa yükselttiği topa Adem Büyük kafayı vurdu ve topu içeri yolladı. Necip'in ters vuruşunda ise kaleci Karius topu kontrol etmeyi başardı.

Editör: TE Bilişim