Süper Lig’de liderliği ele geçirdikten sonra başarıdan başarıya koşan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde grup lideri Lokomotiv Moskova karşısındaki mücadeleyle de dikkat çekti. Yenik duruma düştükten sonra Gomez’in golüyle beraberliği yakalayan ancak rakibin 10 kişi kalmasından sonra galibiyeti kaçıran siyah beyazlılar, L. Moskova deplasmanında rakibin adeta başını döndürdü. Bu sezon deplasmanda oynadığı 6. maçını da da kaybetmeyen Beşiktaş müthiş bir performans sergiliyor. Yaptığı başarılı paslarla rakibini yormayı başaran Siyah-Beyazlılar, Lokomotiv Arena’da 585 pas yaparak beraberliği yakalamasına rağmen aradığı ikinci golü bulamadı ama yine de Rusya’dan son derece önemli 1 puanla dönmeyi başardı. Puanın 5’e çıkartan ve 2. sıraya yükselen Beşiktaş grubundaki iddiasını sürdürdü.


Atiba’dan 96 isabet
Kartal, sadece bu maçta değil, ligde de başarılı pas sayılarıyla dikkat çekiyor. Rizespor maçında yapılan 94 pasın 93’ün de isabet kaydederek müthiş bir rakama ulaşan Atiba, Moskova’da da en çok pas yapan isim oldu. Yaptığı 100 pasta 96 isabet sağlayan Atiba ile yaptığı 89 pasın 79’unu doğru kullanan Oğuzhan da dikkat çeken isimler oldu. Bu arada Kara Kartal bu sezon oynadığı deplasman maçlarında henüz yenilmedi. Beşiktaş 6 deplasman maçında 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Siyah-Beyazlılar’ın kontraya yatkın futbolcuları bu sonucu doğurdu. Dış maçlarda alınan bu başarı takımın özgüvenini de olumlu yönde etkiliyor. Siyah beyazlılar hafta sonu oynayacakları Antalya maçı öncesinde de moral kazandı.

Gomez’den Avrupa’da siftah 
Beşiktaş’ın Süper Lig’de zirveye çıkmasında 8 maçta attığı 6 golle başrol oynayan Gomez, Avrupa’da da siftah yapmanın sevincini yaşıyor. Takımının geriye düştüğü zamanda sahne alan Kartal’ın yıldızı, şık golle geceye damgasını vurdu. Süper Lig’de 8 maçta 6 golü bulunan Alman yıldız, Lokomotiv Moskova karşısında da kalitesini konuşturdu. Hücum hattında çok yalnız kalmasına, istediği topları bir türlü alamamasına rağmen rakip savunmayı tek başına zorlayan, ileri çıkmasına izin vermeyen Gomez, Beşiktaş’ın zorlu Rusya deplasmanından da 1 puanla dönmesinde başrol oynadı. 

Editör: TE Bilişim