Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Beşiktaş'ın cezası nedeniyle kadın veçocukların doldurduğu tribünlere karşı oynanan mücadele 1-1'lik eşitliklesona erdi.
Mücadelede Beşiktaş'ın golü 5. dakikada Hugo Almeida'dan gelirken Sivasspor eşitliği 71. dakikada Da Costa ile buldu.
Karşılaşmada ayrıca Gökhan Töre, 50. dakikada sakatlanarak maçı tamamlayamazken Manuel Fernandes, oyuncu değişikliğinin ardından soyunma odasına giderek Beşiktaşlı taraftarların tepkisini topladı.
Bu sonucun ardından Beşiktaş, ligde puanını 26'ya yükseltirken Sivassporise 23 puana yükseldi. 
 
BEŞİKTAŞ GOLLE BAŞLADI
Mücadeleye hızlı başlayan taraf olan Beşiktaş, maçın henüz 5. dakikasındabulduğu golle maça adeta önde başladı.
Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı içinde topla buluşanMotta'nın kale sahasına paralel gönderdiği topta Almeida, topu ağlarlabuluşturdu.
İlerleyen dakikalarda Beşiktaş, ataklarını sürdürürerek yüzde yüzlük pozisyonlarından yararlanmayı başaramadı.
FARK İKİYE ÇIKAMIYOR
Beşiktaş, golün ardından oyunu Sivasspor yarı sahasına yıkmanınavantajını devam ettirerek karşılaşmadaki üstünlüğünü arttırmaya çalıştı.
Siyah beyazlı takım, 7, 10 ve 15. dakikalarda mutlak gol pozisyonlarını gole çeviremedi.
SİVASSPOR DENGEYİ KURUYOR
İlk yarım saatlik dilimin ardından Sivassopr geç de olsa kendisine gelmeyi başardı.
Konuk ekip orta alanda istediği topları yapamasa da Beşiktaş yarı sahasınauzun toplarla geçerek oyunun dengelerini değiştirmeyi başardı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
BEŞİKTAŞ DENİYOR, GOLÜ SİVASSPOR İSTİYOR
Mücadelenin ilk yarısını üstün olarak tamamlayan Sivasspor, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf oldu. Kırmızı beyazlı takım, Utaka ve Da Costa ileBeşiktaş savunmasını rahatsız eden ataklar yaparak eşitliği bulmayaçalıştı.
Beşiktaş ise önde olmanın avantajını kullanmak istese de bunu kendi yarısahasına kapanarak yaparak büyük bir yanılgıya düştü ve maçın başındaki gibi etkili atak geliştirmekte zorlandı.
DA COSTA ATTI, SİVAS EŞİTLİĞİ YAKALADI
Karşılaşmada Sivasspor oyun üstünlüğünü yakalayıp ardı ardına pozisyonlar geliştirdiği dakikalarda golü bulmayı başardı.
71. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı. Atağın devamında ceza alanı dışında toplabuluşan Da Costa, uzak mesafeden sert bir şut çekti ve topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu.
GOLÜN ARDINDAN BEŞİKTAŞ TEMPO KAZANDI
Beşiktaş, yediği golün ardından oyun üstünlüğünü eline geçirdi ve pozisyon aramaya başladı.
Golün ardından oyuna giren Muhammed Demirci ile sol kanadı kullanmayaçalışan Beşiktaş, bu bölgeden yakaladığı atakları gole çeviremedi vemücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı. 
Beşiktaş: 1 - Sivasspor: 1
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Cem Satman, Volkan Narinç
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Mehmet Akgün, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida
Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Aydın Karabulut, Burhan Eşer, Kadir Bekmezci, Taouil, Chahechouhe, Utaka, Djebbour
Goller: Dk. 5 Almeida (Beşiktaş), Dk. 71 Manuel Da Costa (Sivasspor)

Editör: TE Bilişim