Ve Beşiktaş'ta Abdullah Avcı dönemi resmen sona erdi. Siyah beyazlı yönetimin son yaptığı toplantıda Avcı ile resmen yolların ayrıldığı belirtilirken son gelen iddialar doğrultusunda da Sergen Yalçın ile her konuda anlaşıldığı belirtildi.

Son günlerde alınan kötü sonuçlar ve son olarak Erzurumspor'a kaybedilen maç sonrasında kupadan elenilmesi Avcı'nın ipini çekti. Bu sezon Avrupa Ligi'nde de hayal kırıklığı yaşatan siyah beyazlıların son olarak içeride Süper Lig'de kendi sahasında lider Sivasspor'a 2-1 kaybetmesi sonrasında Beşiktaşlı taraftarlar sosyal medya üzerinden Avcı'yı topa tutmuştu.

Yapılan toplantının hemen ardından Beşiktaş Kulübü'nden gelen açıklama sonrasında tecrübeli hoca Abdullah Avcı ile yolların tamamen ayrıldığı ifade edildi. Siyah beyazlı takımın başında toplamda 28 karşılaşmaya çıkan Avcı, bu maçların 11'ini kazanırken 14'ünde ise sahadan yenilgi ile ayrıldı.

Sezon Sonuna Kadar Sergen Yalçın

Daha önce 2011 senesinde A milli takımın başına geçen Avcı orada da hayal kırıklığı yaratmış ve spor eleştirmenleri tarafından adeta topa tutulmuştu. Avcı'nın sonrasında siyah beyazlıların Ali Naibi ile de yolları tamamen ayırdığı gözlemlendi.

Avcı'nın gidişi sonrasında ise adı sezon başında da Beşiktaş ile anılan ilk isim Sergen Yaşçın oldu. Yalçın'a sezon sonuna kadar ücret ödenmeyeceği iddia edilirken sezon sonunda hoca ile duruma göre masaya oturulacağı ve ona göre bir transfer politikası izleneceği belirtildi. Göztepe maçından sonra hafta içine kadar takımın başında Gökhan Keskin'in yer alacağı da son gelen bilgiler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim