Süper Lig'de geçen hafta sonunda oynanan Göztepe Beşiktaş maçı ile ilgili olarak siyah beyazlı yönetimden ilk hamle geldi. Beşiktaş Kulübü mücadelenin ilk yarısında yaşanan pozisyonda kural hatası yaşandığı gerekçesi ile federasyona resmen başvuruda bulundu.

Hafta sonunda İzmir deplasmanında Göztepe ile karşı karşıya gelen Beşiktaş'ta bir son dakika gelişmesi yaşanmakta. Mücadelenin ilk yarısında Göztepe ile Beşiktaş arasında oynanan maçta yaşanan bir pozisyon kural hatası iddialarını yeniden gündeme taşımıştı. Hakem Hüseyin Göçek'in yaşanan pozisyon sonrasında topu siyah beyazlı oyunculara vermesi gerekirken Göztepeli futbolculara vermesi ve eski kuralı uygulaması Beşiktaş'a pahalıya patlamış ve 2. golü kalesinde görmüştü.

Resmi Başvuru Yapıldı

Yaşanan pozisyonla birlikte futbol yorumcuları ve eski hakemler bunun bir kural hatası olduğuna değinerek maçın tekrar edilmesini istediler. Beşiktaş Kulübü'de dün gerçekleştirdiği toplantı sonrasında bu sabah saatlerinde TFF'ye resmi başvurusunu resmen yaptı.

Siyah beyazlılar ilk yarının sonlarında hakem Hüseyin Göçek'in bir hata yaptığını ve bunun kural hatası olduğunu söyleyerek maçın tekrar edilmesi için federasyona giderek resmi başvurusunu gerçekleştirdi. TFF'nin kural hatası olup olmadığı yönündeki kararını önümüzdeki Perşembe gününe kadar açıklaması beklenmekte.

Editör: TE Bilişim