Karşılaşmaya Trabzonspor Flavio ile oyun kurmaya çalışarak, Beşiktaş ise kazandığı topları hemen dikine oynamayı deneyerek başladı. 

Bordo mavililer maça ikili mücadelelerde sıfır taviz politikasıyla başlayıp Oğuzhan, Hasic, Mensah gibi yumuşak oyuncuları sindirmeye çalıştı. Geçtiğimiz sezondan üst düzey bek performanslarına alışık iki takımın kadrolarında da da hücum kapasitesi yüksek beklerin olmayışı, iki takım adına da ciddi bir üretim eksiği doğurdu.

Devre bitene kadar %65 topla oynayan Trabzonspor’un 45’teki ilk ciddi tehlikesi 8. dakikada Campi’nin Kamil Ahmet’i, Necip’in arkasına uzun bir topla kaçırmasıyla gerçekleşti. Beşiktaş’ın ise ilk hücum girişimi 17. dakikada Mensah’ın sol çizgiye açılan Welinton’a pas vermesi ve Brezilyalı stoperin anlamsız ötesi bir ortayla Uğurcan’ı maça ısındırmasıydı. 23. Dakikada Ersin’in N’Sakala’ya oynadığı uzun pas takımın o ana kadar ki en iyi pasıydı. Dikine hücuma uygun koşucu kanatların olmaması geçişleri tıkıyordu.

İki takım da üretmekte çok zorlanırken Boyd, Serkan Asan’ın kendisine topu aldıktan sonra 1-2 saniye fazla süre tanımasını iyi kullanarak 18 dışından kaleyi denedi ve topun Hüseyin’den de sekmesiyle Beşiktaş’ı beklenmedik bir anda 1-0 öne geçirdi. Bunun üzerine Eddie Newton Ömür’ü ve Nwakaeme’yi merkeze, Guilherme’yi sağ çizgiye hareketlendirmek üzerinden birşeyler üretmeyi denedi. Bu kalabalık, tıpkı geçen sezon 2-1 kaybedilen Denizlispor deplasmanında olduğu gibi Trabzon’dan çok rakibe yaradı.

Trabzonspor’un maçın başında uyguladığı baskıya hedef olsa da yılmayanlardan biri Mensah’tı. İlk yarı rakiplerinin arkasından gelip kaptığı toplarla onlara bu bakımdan kafa tutan Mensah Kayseri’den alıştığımız Mensah’tan çok farklıydı. İkinci yarıya kazandığı sahipsiz bir toptan üç çalım üstüne çıkardığı bir şutla başlayan Ganalı 64’te ise Flavio’nn Atiba’yı kornerde indirmesinden doğan penaltıda topu ve Uğurcan’ı ayrı köşelere yolladı. Hem skor 2-0 oldu hem de ikinci sarısını gören Flavio Trabzon’u on kişi bıraktı. 75’te Lens Dorukhan’ın ön direk pasını tamamlayarak 3 yaptı; 87’de Ömür enteresan kafa golüyle skoru belirledi.

Yarım saat dolarken uzaktan bulduğu sürpriz gol Beşiktaş’ı çok avantajlı duruma soktu. Çünkü o ana kadar topa sahip olup pozisyon bulamayan Trabzonspor’un artık bir de oyunu hızlandırması gerekti. Bir oyun kurucu edinmediği sürece, Trondsen’den de yoksun kalacak olan Trabzon, Hasic ve Boyd’a nazaran daha etkili kontraya çıkabilecek kanatlara karşı üretmeden topa bu kadar sahip olmamalı. 2-0’a kadar oyuna ortak olmakta çok zorlanan Beşiktaş ise skora aldanmasa iyi olur. 60 dakika boyunca ileri çıkmakta bu kadar zorlanmanın sezonun geri kalanı için hayra alamet olmadığı açık.

Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor, Medical Park Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk etti. Bir kırmızı kartın çıktığı ve bir penaltının verildiği karşılaşmada gülen taraf 3-1'lik sonuçla siyah beyazlılar oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller 28. dakikada Boyd, 64. dakikada penaltı vuruşu sonrasında Mensah ve 74. dakikada Lens'ten geldi. Trabzonspor'un tek sayısını ise 86. dakikada Abdülkadir Ömür kaydetti.

Bordo mavili ekipte penaltıya sebebiyet veren Brezilyalı futbolcu Flavio, mücadelenin 63. dakikasında ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı.

OĞUZHAN ÖZYAKUP MAÇI TAMAMLAYAMADI

Öte yandan karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Oğuzhan Özyakup, 50. dakikada rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlanarak oyundan çıktı.

CANLI ANLATIM

Dakika 1: Mücadele hakem Ali Şansalan'ın çaldığı düdükle başladı.

Dakika 6: Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da temkinli oynuyor.

Dakika 8: Gelişen Trabzonspor atağında ceza sahası içinde top Ekuban'a gelmeden Vida, müdahale etti ve meşin yuvarlak kornere çıktı.

Dakika 14: Trabzonspor sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kullanılan köşe vuruşuna hiç kimse dokunamadı ve top ters kanada açıldı.

Dakika 18: Beşiktaş'ta Welinton'un sol kanattan yaptığı orta kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

Dakika 22: Beşiktaş'ta Mensah'ın ceza sahası dışından çektiği cılız şut savunmaya çarpıp kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

Dakika 29: Boyd'un ceza sahası dışının sol çaprazından uzak köşeye çektiği sert şut savunmada Hüseyin'e de çarpıp ağlarla buluştu. 0-1

Dakika 34: Trabzonspor'da Guilherme'nin kullandığı serbest vuruş kaleci Ersin'in kucağında kaldı.

Dakika 38: Beşiktaş'ta Necip'in sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında iyi yükselen Larin'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

Dakika 42: Beşiktaş, ikinci gole çok yaklaştı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Boyd, topu ağlara gönderemedi.

Dakika 45: Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Dakika 46: Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Dakika 49: Hızlı gelişen Beşiktaş, atağında çalımlarla ceza sahasına giren Mensah'ın sağ çaprazdan vurduğu şutta top az farkla dışarı çıktı.

Dakika 59: Trabzonspor'un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta uzak köşede topa dokunmak isteyen Campi bunu başaramadı ve top direk dibinden auta gitti.

Dakika 63: Beşiktaş'ta Atiba, ceza sahası içerisinde düşürüldü. Hakem Ali Şansalan VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Penaltıya sebebiyet olan Flavio, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Dakika 64: Penaltıyı gole çeviren Mensah, skoru 2-0'a getirdi.

Dakika 74: Dorukhan'ın ceza sahasının sol çaprazından içeri yerden gönderdiği topa tek vuruş yapan Lens'in şutu ağları havalandırdı.

Dakika 78: Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'ün kullandığı serbest vuruşu kaleci Ersin iki hamlede kontrol etti.

Dakika 86: Campi'nin uzun pasında kaleci Ersin ve Welinton'un anlaşmazlığından yararlanan Abdülkadir Ömür kafa vuruşuyla ağları havalandırdı. Skor 3-1 oldu.

Dakika 90+6: Dev mücadele Beşiktaş'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim