UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Beşiktaş ile karşılaşacak olan LASK Linz’de mücadele öncesi Teknik Direktör Oliver Glasner ve takım kaptanı Gernot Trauner, Vodafone Park’ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın uluslararası tecrübeye sahip ve güçlü bir ekip olduğunu söyleyen Glasner , "Dersimize iyi çalıştık, detayları inceledik ve Beşiktaş’ın hatalarını tespit ettik. Maç için öngörülerimiz var ve buna göre hareket edeceğiz. Bizim de yakalayacağımız pozisyonlar olacak, bunları değerlendirmeye çalışacağız. Ödevimize iyi çalıştık. Şu anda oyuncularım dahi taktiğimizi bilmiyor. Beşiktaş’a sürpriz yapmaya çalışacağız" dedi.

Yarın 40 bin kişi karşısında oynayacaklarını vurgulayan Linz’in teknik patronu, "Çok sesli bir ortam olacağını biliyoruz. Fakat stada, taraftara karşı değil Beşiktaşlı futbolculara karşı oynayacağız. Bizim rakibimiz 11 kişiden ibaret" sözlerini sarf etti.

Ayrıca, stadın zeminini inceleyen Avusturyalı teknik adam sahada yer yer bozulmaların olduğunu ve bu durumdan memnun kalmadığını ifade etti.

GERNOT TRAUNER: "MOTİVASYONUMUZ İYİ"

LASK Linz’in kaptanı Gernot Trauner ise, uzun süredir bu maça hazırlandıklarını belirterek, "Motivasyonumuz iyi. Deplasmanda oynayacağımız için taraftarların baskısı olacaktır ama her şey sahada neticelenecek. Burası çok gürültülü bir stat, dünyanın en sesli ortamı burada saha içinde anlaşamazsak vücut dilini kullanacağız" diye konuştu.

Kaynak: iha