HerYaşta’nın haberine göre;“Kendimi iyi hissettim. Sanırım bunu 105 yaşımda da tekrarlamak istiyorum.”

Bu sözler dünyanın en yaşlı paraşütçüsü Irene O’Shea’ya ait. Athelstone’da yaşayan 102 yaşındaki O’Shea elliye yakın aile ve arkadaşının önünde tarihi bir atlayışa imza attı.

Kızı Shelagh’ı 67 yaşında nöronların kaybolmasına neden olan ALS hastalığı nedeniyle kaybeden O’Shea bu hastalığa dikkat çekmek ve bu konuda bir yardım kampanyası başlatmak için sıradışı bir yol buldu. Kızını kaybettikten 10 yıl sonra bu konuda harekete geçmek isteyen O’Shea hastalığını tedavisinin geliştirilmesi için bir fon oluşturdu. Bu fona gelir sağlamak için de paraşütle atlamaya başladı. 25 bin dolardan fazla para toplayan O’Shea yaşadıklarının hayatını değiştirdiğini anlatıyor:

“Kızımı 10 yıl önce o korkunç hastalık yüzünden kaybettim ve onu çok özlüyorum. Önce hareketleri yavaşladı, sonrasında konuşma becerisini kaybetti. Özel bir dil yeteneği vardı ve onun gibi yetenekli biri için dilini kaybetmek büyük bir kabustu. Onu öyle görmek ve bir şey yapamamak çok üzücüydü.”

Torunları ve torunlarının çocukları izledi

1916 doğumlu O’Shea 1974 yılına kadar İngiltere’de yaşadıktan sonra Avustralya Athelstone’a taşınmış. Kendi arabasını kullanıyor, gözlük kullanmıyor ve ufak sorunlar dışında sağlığı yerinde.

“Hayatta kendimi kısıtlamayı sevmiyorum” diyen O’Shea atlayış yapmaktan da hiç korkmadığını ekliyor. Ona gençler eşlik etmiş.

Bu atlayışı aşağıda izleyenler arasındaysa, vefat eden kızının eşi Mike Fitzhenry, beş torunu ve 11 torununun çocuğu var. Guiness Rekorlar kitabına da giren 102 yaşındaki Irene O’Shea yaşın bir engel olmadığının kanıtlayan bir örnek.

Editör: TE Bilişim