Çeşme'de Optimist Avrupa Şampiyonası tamamlandı: Türkiye takım birincisi
29 Mayıs - 3 Haziran 2025 tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenen 2025 Optimist Avrupa Şampiyonası sona erdi. Uluslararası Optimist Sınıf Birliği (IODA) ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle, Arkas Çeşme Yelken Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonada, 15 yaş altı 258 sporcu kıyasıya mücadele etti.
6 gün süren yarışmaların ardından ödül töreni Çeşme Belediyesi Güneşlenme Terasları'nda gerçekleştirildi. Törene, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, IODA Başkan Yardımcısı Carmen Casco, federasyon yöneticileri, hakemler, sporcu aileleri ve sporcular katıldı.
Optimist Milli Takımı, takım klasmanında Avrupa birincisi olurken, Cengiz Eren Güvenç erkekler kategorisinde Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Ada Vera Tüfekciler ise kızlar kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldu. Başkan Denizli, törende yaptığı konuşmada milli takımın başarısını kutladı ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Altın grup kızlarda Brezilya'dan Uma Creixell birinci, İspanya'dan Maria De Lluc Bestard ikinci ve Yunanistan'dan Eleni Trianntou üçüncü oldu. Altın grup erkeklerde ise Cengiz Eren Güvenç birinci, İtalya'dan Nicola Di Pilla ikinci ve Yunanistan'dan Agis Christos Angelopoulos üçüncü sırada yer aldı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.