Corendon Tahtalı Run to Sky: Dünyanın en iyi koşucuları Tahtalı'da buluşacak
Antalya'nın Kemer ilçesinde 9-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Corendon Tahtalı Run to Sky yarışının basın toplantısı gerçekleştirildi. Bu yıl 11. kez düzenlenen yarış, ilk kez Skyrunner World Series 2025 takviminde yer alıyor ve 25 ülkeden 400 sporcuyu ağırlayacak.
Yarışta, deniz seviyesinden 2365 metre yüksekliğe tırmanacak olan sporcular, Akdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde zorlu bir mücadele verecekler. Basın toplantısına Kaymakam Ahmet Solmaz, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Kemer Belediyesi Başkan Vekili Cansın Efir, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Şenkaynağı ve yarış organizatörleri ile sponsor kuruluşların temsilcileri katıldı.
Kaymakam Ahmet Solmaz, Kemer'i doğa sporları merkezi yapma vizyonları doğrultusunda bu organizasyonu önemsediklerini vurguladı. Diğer konuşmacılar da etkinliğin Kemer'in turizm çeşitliliğini artıracağını ve hem yerli hem de yabancı turistlere unutulmaz deneyimler sunacağını belirttiler. Corendon Airlines Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Pehlivan, yarışa isim sponsoru olmaktan duydukları gururu dile getirdi. Yarış, 12 kilometrelik "KemeRun", 27 kilometrelik "Tahtalı Run to Sky" ve 65 kilometrelik "Berg Sky Race" etaplarından oluşacak ve Anastasia Rubtsova, Naiara Irigoyen gibi dünyaca ünlü sporcuları ağırlayacak.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.