Süper Lig ve PTT 1. Lig'de geçen hafta oynanan 6 maçta, '6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine İlişkin Kanun' gereği toplam 76 kişi hakkında çeşitli suçlardan işlem yapıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,  Sanica Boru Elazığspor-Bursaspor maçında 2, Fenerbahçe A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. maçında 40, Manisaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor maçında 1, Mersin İdmanyurduspor-Samsunspor maçında 2, Kasımpaşa-Galatasaray A.Ş. maçında 30 ve Torku Konyaspor-Çaykur Rizespor bir olmak üzere 76 kişi hakkında işlem uygulandı.
Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında cuma günü oynanan Sanica Boru Elazığspor-Bursaspor maçında 2 kişi taşkınlık yapmaktan işlem gördü. Cumartesi günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. karşılaşmasında 1 kişiye meşale yakmaktan, 22 kişiye müsabaka alanına usulsüz girmekten,10 kişiye müsabaka alanına alkollü girmekten, 2 kişiye müsabaka alanına yabancı madde atmaktan, 1 kişiye müsabaka alanına izinsiz girmekten, 1 kişiye müsabaka düzenini bozmaktan ve 3 kişiye ise hakaret içeren tezahürattan işlem gerçekleştirildi.
PTT 1. Lig'de pazar günü oynanan Manisaspor-Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor maçında 1 kişiye meşale bulundurmaktan, Mersin İdmanyurduspor-Samsunspor maçında ise 1 kişiye müsabaka alanına usulsüz giriş yapmaktan, 1 kişiye de yasak madde bulundurmaktan cezai işlem uygulandı.
Açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'de pazar günü oynanan Kasımpaşa-Galatasaray A.Ş. maçında 17 kişi müsabaka düzenini bozmaktan, 7 kişi müsabaka alanına usulsüz girmekten, 3 kişi müsabaka alanına alkollü girmekten, 2 kişi müsabaka alanına yasak madde sokmaktan ve 1 kişi hakkında ise hakaret içeren tezahürattan işlem gerçekleştirildi. Torku Konyaspor-Çaykur Rizespor maçında ise 1 kişiye de yasak madde bulundurmaktan yasal işlem yapıldı.

Editör: TE Bilişim