BB Erzurumspor - Beşiktaş: 2-4

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, 34. hafta maçında düşmeme mücadelesi veren Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Yılmaz Vural'ın ekibi Erzurumspor ise tehlike hattından uzaklaşmak için kazanmak istiyordu. Gol yağmuruna sahne olan maç 4-2 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sonuçlandı. Beşiktaş bu skorla şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan almış oldu.

Beşiktaş, Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan maçta BB Erzurumspor’a konuk oluyor. Mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetiyor.

Ligde Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldıktan sonra Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, 33. haftada Aytemiz Alanyaspor'u 3-0 yendi. 67 puanı bulunan lider Beşiktaş, ikinci Fenerbahçe'nin 4, üçüncü Galatasaray'ın ise 5 puan önünde bulunuyor.

Ligde 6 galibiyet, 10 beraberlik ve 16 yenilgiyle 28 puan toplayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 20. sırada yer alıyor.

İLK YARI

1’ Mücadele başladı

3' Beşiktaş gole yaklaştı. Ghezzal'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Cenk Tosun, iki rakibini ekarte ederek sağ çaprazdan yaptığı vuruşta Jakub Szumski topu kurtardı.

6' Cenk Tosun'un sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre durmuştu. Ancak önemli bir durum yok.

7' Emrah Başsan'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Domagoj Vida topu uzaklaştırmayı başarıyor.

10' GOL Beşiktaş, Cyle Larin'in golü ile maçta öne geçiyor. Atiba sağ kanattan hızlı bir şekilde topu getirdi. Ceza sahası içinde penaltı noktasında Larin'i topla buluşturdu. Larin düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. 0-1

16' GOL BB Erzurumspor Leo Schwechlen ile beraberliği yakaladı. Emrah Başsan'ın kornerden ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Leo Schwechlen, ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topa ağlara yolladı. 1-1

20' Emrah Başsan'ın kaleyi cepheden gören serbest vuruşu, baraja takıldı.

22' Beşiktaş'ta Cenk Tosun, ceza sahası içi sağ çaprazda şutunu çekti ancak top yandan auta gitti.

26' GOL Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup'un golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Ceza sahası içinden sağ çaprazdan şutunu atan Oğuzhan, topu ağlara yolladı.

33' Karşılaşma bu dakikalarda biraz daha düşük tempoda devam ediyor.

35' Orta alanda kazanılan serbest vuruşu kullanan Rachid Ghezzal'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Vida'nın kafa vuruşu üstten auta çıktı.

40' GOL  BB Erzurumspor, beraberliği yakaladı. Emrah Başsan'ın uzaklardan çektiği şutunun Ersin Destanoğlu kontrol edemeyip elinden kaçırdı ve topu kendi ağlarına yolladı. 2-2

44' Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Manuel Da Costa'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Ersin Destanoğlu topa hakim olmayı başarıyor.

45' İlk yarının sonuna 2 dakika eklendi.

45' İlk yarı bitti.

İKİNCİ YARI

46' İkinci yarı başladı.

46' BB Erzurumspor'da El Kabir oyundan alındı, Ricardo Gomes oyunda.

49' Erzurumspor sol kanat taç çizgisinde serbest vuruş kazandı.

53' Erzurum gole yaklaştı. Arka direkte topla buluşan Aatıf, şutunu attı ancak top auta gitti.

55' Erzurumspor yine çok tehlikeli geldi. Ricardo Gomes topla ceza sahasına doğru ilerledi, sert bir şut çekti top, Ersin'de kaldı.

57' Beşiktaş'ta Dorukhan Toköz sarı kart gördü.

61' Beşiktaş'ta Atiba ve Oğuzhan oyundan alındı, Necip ve Mensah oyunda.3

65' Dorukhan Toköz'ün sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre durmuştu. Ancak bir problemi görünmüyor. Oyuna devam edecek.

67' GOL Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Rachid Ghezzal içeriye doğru kat etti, rakiplerinden birer birer sıyrılıp ceza yayının gerisinden mükemmel bir vuruşla ağları sarstı.

70' Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Emrah Başsan'ın ceza alanına gönderdiği ortasında top doğrudan auta gidiyor.

72' Beşiktaş'ta Vida sakatlık geçirdi, sağlık görevlileri oyun alanında.

75' Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Cenk Tosun ve Leo Schwechlen çarpışınca her iki oyuncu da sakatlık geçiriyor. Cenk Tosun sedyeyle saha kenarına alınıyor.

76' Beşiktaş'ta üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Rachid Ghezzal oyundan çıkarken, Georges-Kevin N'Koudou yerine giren isim oluyor.

76' Aynı dakikada Beşiktaş'ta dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren Cenk Tosun oyundan çıkarken, Gökhan Töre yerine giren isim oluyor.

77' N'Koudou'nun ortasında kaleye doğru yönelen topu Szumski kontrol etti.

87' GOL Beşiktaş, Gökhan Töre'in golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor.

90' Beşiktaş'ta beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cyle Larin oyundan çıkarken, Francisco Montero yerine giren isim oluyor.

90' Maçın sonuna 7 dakika eklendi.

90' Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Bernard Mensah'ın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda top barajdan geri geliyor.

90' Sağ kanatta defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Gökhan Töre için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

90' Beşiktaş'ta Welinton sarı kart gördü.

90' Maç sona erdi.

Editör: TE Bilişim