Mete Sönmez /Habererk / Muğla

Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından, Abdullah Çevrim Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

20 Temmuz 1941’de Hatay’ın Kırıkhan doğumlu olan Abdullah Çevrim, Kuleli Askeri Lisesi sınavlarına katılmak üzere girdiği spor mülakatında 100 metre yarışını birinci tamamlarken elde ettiği derece’nin Türkiye rekoru olduğu için diğer sınavlardan muaf tutularak okula kabul edildi. Atletizm ile spora başlayan Abdullah Çevrim, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesindeyken Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Burada iyi performansı sonrası büyük takımların radarına giren Çevrim eğitimini tamamladıktan sonra 1966 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. 

Burada beş yıl boyunca forma giyen ve Fenerbahçe tarihine geçen kadrolardan birinin önemli futbolcularından olan Abdullah Çevrim, sarı-lacivertli forma ile efsane beş kupalı sezon, Manchester City zaferi, Cruyff’lu Ajax maçları, goller, asistler ve daha nicelerini gerçekleştirerek tarihe adını yazdırdı. 
Fenerbahçe’den sonra Ankaragücü, Gaziantep ve memleketine vefa borcu olarak Hatayspor’da oynayıp futbolculuk kariyerine nokta koydu. Jübilesi Hatayspor ve Fenerbahçe arasında oynandı. Futbolculuk kariyerinden sonra uzun süre televizyon yorumculuğu ve köşe yazarlığında bulundu.


 

Editör: TE Bilişim