Terim'in federasyon ile anlaşarak milli takımı bıraktığı öğrenildi.

ürkiye Futbol Direktörü Fatih Terim karşılıklı anlaşarak Milli Takım'dan ayrıldı.

DEMİRÖREN: KARŞILIKLI ANLAŞARAK GÖREVDEN AYRILDI
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, konuyla ilgili olarak, "Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğünü bıraktı. Karşılıklı anlaşarak görevden ayrıldı" dedi.

TFF'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ:

Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan bir takım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır.

Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir.

Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz.

Terim ve Rüştü Reçber mahkemelik oldu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yazar ve eski milli kaleci Rüştür Reçber hakkında bir internet sitesinde yazdığı yazı nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini belirtti, 3 kuruşluk manevi tazminat davası açtı.

Fatih Terim'in avukatının İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde, Rüştü Reçber'in 24 Temmuz 2017 tarihinde bir internet sitesinde "Fatih Terim'in Alaçatı baskını" başlıklı bir yazı yazdığı belirtildi. Fatih Terim'in yakınlarının 15 Temmuz 2017 günü Selahattin Aydoğdu ile yaşanılan olayın yargıya intikal ettiği ifade edilen dilekçede, Reçber'in yazısında objektiflikten uzak gerçek dışı bilgilere yer verildiği kaydedildi.

"ŞEREF VE HAYSİYETİ RENCİDE EDİLDİ"
Dilekçede, Fatih Terim'in sorumlulukları altında ezildiği, gurusuzlukla suçlandığı, güç zehirlenmesi yaşadığı, bulunduğu makamı suistimal ettiği şeklinde Reçber'in yazı yazdığı ve bu şekilde Terim'in kişilik haklarına saldırı niteliğinde açıklamalarla toplum önünde hedef haline getirilmeye çalışıldığı ifade edildi. Söz konusu yazıyla Terim'in itibarının zedelenmeye çalışıldığı, eleştiri sınırının aşıldığı, kişilik haklarını ihlal edici olduğu anlatıldı. Fatih Terim'in yerel ve uluslararası futbol camiasında başarıları ile tanınan bir futbol adamı olduğu kaydedilen dilekçede, suça konu yazıyla Terim'in şeref ve haysiyetinin rencide edildiği, kişilik haklarının ihlal edildiği belirtilerek 3 kuruşluk manevi tazminat talep edildi.

Terim'e tazminat ödenmeyecek

Dünyanın en çok kazanan milli teknik direktörüydü. Aylık 1 milyon kazanan tecrübeli teknik adam bugün ani bir kararla Milli Takımı bıraktı. TFF, görevinden istifa eden Fatih Terim'le karşılıklı olarak anlaşıldığını duyurdu. Federasyon Terim'e herhangi bir tazminat ödemeyecek

TFF, yılda 3.5 milyon euro (12 milyon TL) kazanan Fatih Terim'le karşılıklı olarak anlaşıldığını duyurdu. Federasyon Terim'e herhangi bir tazminat ödemeyecek.

Bilindiği üzere Fatih Terim EURO 2016'dan sonra en fazla maaş alan milli takım teknik direktörü olmuştu.

Milli Takım'ın yeni teknik direktörü kim olacak?

Arda Turan gerilimi, Terim'in Alaçatı'da karıştığı olay ve son olarak Rüştü Reçber'le giriştiği tartışmayla devam eden süreç ayrılıkla son buldu.

Şimdi kulislerde Fatih Terim'le ilgili birçok kulübü etkileyecek senaryolar ortaya atılıyor.

Tudor'la ilişkisi sallantıda olan Galatasaray'ın Fatih Terim'i takımın başına geçirmesi en büyük olasılık olarak görünüyor.

Dursun Özbek, Terim'le ilgili sorulan her soruda kendisini ne kadar çok istediğini ifade etmişti.

Milli Takım'da boşalan koltuk için Şenol Güneş ve Mircea Lucescu'nun isimleri öne çıkıyor.

Mircea Lucescu, Milli Takım'a gelirse Süper Lig'de sadece Galatasaray'da değişiklik yaşanacak.

Diğer senaryoya göre ise; Şenol Güneş Milli Takım'a; Mircea Lucescu, Beşiktaş'a imza atacak.

Bu senaryo gerçekleşirse Süper Lig'in başlamasına kısa bir süre kala şampiyonluğun iddialı ekipleri Beşiktaş ve Galatasaray'da teknik adam değişikliği gerçekleşecek.

Lucescu ve Güneş'in dışında ismi geçen hocalar ise şunlar:

Abdullah Avcı

Mehmet Özdilek

Mustafa Denizli

Editör: TE Bilişim