Süper Lig’in 9. haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi

Fenerbahçe, 14. dakikada öne geçti. Mert Hakan Yandaş'ın ceza sahası dışından şutunda top ağlarla buluştu ve takımını öne geçirdi. Mert Hakan, böylece sarı lacivertli formayla ilk golünü attı. 

18. dakikada Gençlerbirliği'nde Halil İbrahim'in ceza sahası dışından çektiği sert şutu üstten dışarı gitti.

Fenerbahçe'nin golünden sonra maçta tempo arttı. 

20. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı köşe vuruşunda topla buluşan Pelkas'ın şutu üstten dışarı çıktı.

Topla en çok oynayan taraf olan Fenerbahçe, ceza sahasına yolladığı ortalarla gol arasa da Gençlerbirliği savunmasına takıldı. 

Gençlerbirliği 31. dakikada beraberliği yakaladı. Furman'ın kullandığı serbest vuruşa ceza sahasında bomboş yükselen Diego'nun kafa vuruşu ağlarla buluştu.

Fenerbahçe, 35. dakikada penaltı kazandı. Perotti ceza sahasında Halil İbrahim'in müdahalesiyle yerde kaldı, maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Perotti yeniden öne geçti.

42. dakikada Polomat'ın sol kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Candeias gelişine vurdu, top yandan auta gitti.

İlk yarı, Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Fenerbahçe, ikinci yarıya golle başladı. 46. dakikada ceza sahasında topla buluşan Sosa'nın dar açıdan şutu ağlarla buluştu ve skoru 3-1'e getirdi. 

49. dakikada Fenerbahçe'de Pelkas'ın ceza sahası içinden çektiği gelişine şutu direkten döndü, ama öncesinde pası kendisine veren Cisse ofsayttaydı.

57. dakikada Candeias'ın kullandığı serbest vuruşa Diego yine ceza sahasında kafayı vurdu, şutu bu defa kaleci Altay'ın kucağında kaldı.

65. dakikada Gençlerbirliği'nde Berat'ın ceza sahası dışından çektiği şutunu kaleci Altay iki hamlede kontrol etti.

Fenerbahçe, 66. dakikada 4. gole çok yaklaştı. Perotti'nin ara pasıyla savunma arkasına sızan Cisse'nin vuruşu üstten az farkla auta çıktı.

Fenerbahçe, 67. dakikada 4. golü buldu. Ceza sahasının solunda topla buluşan Perotti'nin uzak köşeye vuruşu ağları bir kez daha sarstı.

Fenerbahçe, 72. dakikada skoru 5-1'e getirdi. Kullanılan serbest vuruşu Serdar Aziz kafasıyla altıpasa gönderdi, tamamlayan Ozan Tufan ağları havalandırdı.

Fenerbahçe, 75. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. savunma arkasına sızan Samatta'nın ceza yayı üzerinden aşırttığı top üst direkten geri döndü.

90 dakika sonucunda Fenerbahçe 3 puanı hanesine yazdırdı.

Editör: TE Bilişim