Süper Lig'in 23. haftasında kritik maçları yönetecek olan hakemler açıklandı. Fenerbahçe Galatasaray derbisinde Halil Umut Meler, Beşiktaş Trabzonspor derbisinde ise Fırat Aydınus'un düdük çalacağı belirtildi.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren iki zorlu mücadelenin hakemleri TFF tarafından açıklandı. Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadelede Halil Umut Meler görev alırken Vodafone Park'ta Beşiktaş ile Trabzonspor karşılaşmasında Fırat Aydınus'un düdük çalacağı belirlendi.

Halil Umut Meler, ilk kez bir Fenerbahçe Galatasaray derbisinde düdük çalacak. Daha öncesinde sadece 16 Aralık 2018 tarihinde 2-2 berabere biten Beşiktaş Trabzonspor derbisini yöneten Meler, kariyerinde en çok Fenerbahçe maçınnda düdük çaldı. Bu sezon sarı lacivertlilerin 2 maçını yöneten Meler idaresinde Fenerbahçe; deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-1, yine deplasmanda Başakşehir'i aynı skorla 2-1 devirmeyi başardı. Meler, sarı kırmızılıların bu sezon 3 maçında düdük çalarken Galatasaray bu mücadelerde de sahasında Alanyaspor 1-0, deplasmanda Akhisarspor'u 1-0 devirirken deplasmanda da Gençlerbriliği ile 0-0 berabere kaldı.

391. Randevu

Fenerbahçe ile Galatasaray takımları tarihlerinde 391. kez karşı karşıya gelecek. Bu maçların 146'sında sarı lacivertliler galibiyet elde ederken sarı kırmızıların kazandığı maç sayısı ise 122'de kaldı. Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma ise 0-0 sona ererken geçen sezon Kadıköy'de oynanan mücadele ise 1-1 berabere tamamlandı.

Editör: TE Bilişim