Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 23. haftasında Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ı konuk ettiği maçta sahadan 2 - 0 galip ayrılarak maç fazlasıyla liderliği ele geçirdi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan ve hakem Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 3. dakikada Volkan Şen ve 82. dakikada da Luis Nani kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe, bir maçı eksik Beşiktaş'ın önünde 53 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş ise 51 puanla ikinci sıraya indi.

Bu arada Beşiktaş'ın Süper Lig'in 19. haftasında Trabzon'daki yoğun kar nedeniyle oynanamayan Trabzonspor maçı 15 Mart Çarşamba günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.30'da oynanacak.

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

İLK 11'LER:

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, M.Topal, Souza, Diego, Volkan Şen, Alper Potuk, Van Persie

BEŞİKTAŞ: Tolga, Beck, Marcelo, Alexis, İsmail Köybaşı, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Olcay, Quaresma, Gomez

Gol: Dk. 3 Volkan Şen (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 11 Bruno Alves, Dk. 20 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 20 Quaresma (Beşiktaş)


Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 23. haftasında Fenerbahçe, lider Beşiktaş'ı konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı sarı lacivertlilerin 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, derbide takımında 4 değişiklik yaptı. Portekizli teknik adam, Lokomotiv Moskova maçında oynattığı Fabiano Ribeiro, Hasan Ali Kaldırım, Luis Nani ve Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncuların yerine Volkan Demirel, Caner Erkin, Alper Potuk ve Diego Ribas'a forma verdi.

LUİS NANİ SÜRPRİZİ

Sarı lacivertlilerde Portekizli teknik adam vatandaşı Luis Nani'yi bu sezon ikinci kez yedek soyundurdu. Takımın en fazla süre alan isimlerinden olan Luis Nani, Süper Lig'deki 11. haftadaki Torku Konyaspor maçından sonra ilk kez yedekler arasında yer aldı.

Portekizli futbolcu derbiye kadar bu sezon kadroda yer aldığı 18 maçın 17'sinde ilk 11'de forma giydi. Ligde 10. haftadaki Osmanlıspor maçında kadroda yer almayan Luis Nani, 17. haftadaki Medicana Sivasspor karşılaşmasında ise cezalı olduğu için oynayamamıştı.

FENERBAHÇE 13 FUTBOLCUYLA ISINDI

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın durumu nedeniyle maç anına kadar kadro netleşmedi. Sarı lacivertliler ısınmaya da 13 futbolcuyla çıktı. Sakatlıkları bulunan Gökhan ve Mehmet, maçtan önce ısınmaya çıkarak kendilerini denedi. İki futbolcuda sıkıntı çıkma ihtimali üzerine Pereira 20 kişilik maç kadrosu belirledi. Sarı lacivertliler, sahayada da 13 futbolcuyla ısındı. Ozan Tufan ile Şener Özbayraklı da takımla ısınmak için sahaya çıktı. Fenerbahçe'nin iki milli futbolcusu Gökhan ve Mehmet de ağrılarına rağmen derbide forma giydi. Kaburgasında kırık bulunan Gökhan ile adalesinde sakatlık yaşayan Mehmet Topal, maça özel bandaj ve ağrı kesici iğne olarak çıktı.

ALPER POTUK 7 MAÇ SONRA 11'DE

Teknik Direktör Pereira, 7 maç sonra Alper Potuk'a 11'de forma şansı verdi. Luis Nani'nin yerine sahaya çıkan Alper, en son ligin 15. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynamıştı.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Bu arada Beşiktaş'ta ise Teknik Direktör Şenol Güneş, ligde geçen hafta oynadıkları Gençlerbirliği maçının 11'ini sahaya sürdü. Şenol Güneş, sakatlığı geçen Gökhan Töre'yi 18'e alırken, Kerim Frei'yi kadro dışı bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe, Volkan Şen'le 1 - 0 öne geçti. Sarı lacivertliler, Beşiktaş ceza alanı sağ çaprazından kazandıkları serbest vuruşu Caner ile kullandı. Diego'nun ortasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Volkan Şen, bekletmeden şutunu çekti meşin yuvarlak kaleci Tolga'nın sağından ağlarla buluştu: 1 - 0.

24. dakikada Diego'nun ceza alanı içine ortasında topla Volkan Şen, altı pas önünde topu kontrol edemeyince kaleci Tolga tehlikeyi önledi.

26. dakikada Kjaer'in hatasında topa kapan Mario Gomez, müsait pozisyondaki Quaresma'yı gördü. Quaresma da ceza alanı içinde şutunu çekti ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

34. dakikada Caner'in kullandığı köşe atışında ön direkte Kjaer kafa vuruşunu yaptı ancak kale çizgisinde Oğuzhan topu kafayla uzaklaştırmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Fenerbahçe'nin 1 - 0 üstünlüğü ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim