Fenerbahçe Kulübü,Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılında, Ülker Stadyumu'nda bir anma töreni düzenledi.

Atatürk'ün kulüp müzesinde yer alan balmumu heykelini Ülker Stadyumu'nun ortasına koyan Başkan Ali Koç, heykelin yanında durarak poz verdi.

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’deki vefatının 82. yıl dönümünde stadımızda saygı zinciri oluşturuldu.

Başkanımız Ali Koç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, kulüp çalışanlarımız, derneklerimizin temsilcileri ve sporcularımızın katıldığı törende sahamızın ortasına Atatürk’ün müzemizdeki balmumu heykeli getirildi.

Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz heykelin çevresinde saygı duruşunda bulunurken, sahamızın çevresinde de kulüp personelimiz, dernek temsilcilerimiz ve sporcularımız sıralandı. Siren sesleri eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Anma töreni sonrası Başkanımız Ali Koç bir konuşma yaptı.

"BİZİM İÇİN HER GÜN 10 KASIM'DIR"

Başkanımız şunları söyledi: “Sevgili Fenerbahçe’nin emektarları, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyetine kavuşmasının 82. yılında, yani bir 10 Kasım’da daha -bugün stadımızda olağanüstü şartlar yaşadığımız bu dönemde eskiden yapmaya alışmış olduğumuz anma törenlerini yapamıyoruz ama- hep beraber Atamızı hasretle, özlemle sevgiyle ve büyük bir bağlılıkla anıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak her 10 Kasım, Atamızı andığımız gibi bizim için her gün 10 Kasım’dır. Atamızı anmak kadar Atamızın değerlerini, ilkelerini, vizyonunu, bizler için yaptığını, bizlere bıraktığını anlamak ve bu cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyetin değerlerini yaşatmak, her zaman bizim ana vazifemiz, ana sorumluluğumuz olmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü hayatta olduğu müddetçe bu da ilelebet devam edecek. Aynen bizden öncekilerde olduğu gibi bizden sonraki jenerasyonlarda da aynı şekilde devam edecektir. Törenimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile kucaklıyorum.”

Editör: TE Bilişim