H grubunun 8. maçı, Stade de France Stadı'nda oynandı ve karşılaşma 1-1 son buldu. 

A Milli Takım, H Grubu'ndaki 8. maçta deplasmanda Fransa ile mücadele etti ve 1-1 tamamladığı karşılaşmada 19 puanla liderliği kaptırmadı. H grubundaki diğer maçlarda İzlanda, Andorra'yı 2-0, Arnavutluk ise Moldova'yı 4-0 mağlup etti. 

TÜRKİYE, SON DÜNYA ŞAMPİYONU FRANSA İLE BERABERE KALDI

EURO 2020 Elemeleri H Grubu 8. maçında deplasmanda son Dünya Şampiyonu Fransa ile 1-1 berabere kalan Milli Takım ilk yarıyı golsüz tamamladı. Saint-Denis kentindeki maçta Fransa 76. dakikada Fransa Olivier Giroud ile 1-0 öne geçti. Bu gol karşısında Türkiye, 82. dakikada Kaan Aynan ile karşılık verdi ve mücadele 1-1 son buldu.

TÜRKİYE – FRANSA KADROLARI

Türkiye: Mert, Zeki, Çağlar, Merih, Umut, Mahmut, Ozan, Okay, Kenan, İrfan Can, Burak.

Fransa: Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Coman, Ben Yedder.

KALAN MAÇLAR

TÜRKİYE

14 Kasım: Türkiye - İzlanda

17 Kasım: Andorra - Türkiye

FRANSA

14 Kasım: Fransa - Moldova

17 Kasım: Arnavutluk - Fransa

İZLANDA

14 Kasım: Türkiye - İzlanda

17 Kasım: Moldova - İzlanda

Fransa Spor Bakanı asker selamına yaptırım uygulamasını talep etti

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu'nda Fransa ile deplasmanda 1-1 berabere kalmasının ardından futbolcuların maç bitiminde asker selamı vermesi gündem oldu. Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, UEFA'dan Türkiye'ye yaptırım uygulamasını talep etti. 

Asker selamının "sporun ruhuna aykırı" olduğunu belirten Fransız bakan Twitter'dan paylaştığı mesajda, "UEFA'dan bu konuda yaptırım uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı'na yönelik olası protestolar nedeniyle Stade de France'da gerçekleşecek maç öncesi Fransa'da ciddi güvenlik önlemleri alınmış, maçın iptal edilmesi bile gündeme gelmişti

Editör: TE Bilişim