Dünya üzerindeki çoğu futbol camiası Elazığ depremi sonrasında baş sağlığı mesajı iletti. Taraftar grupları da Elazığ ve Malatya'yı etkileyen deprem için şimdiden yaraları sarmaya başladılar.

Ülkemizde dün gece yaşanan deprem sonrasında üst üste destek mesajları gelmekte. Elazığ'da yaşanan 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında çevre il ve ilçelerde bu sarsıntıdan oldukça etkilendi.

Depremin yaraladığı iller için de futbol kulüplerinden yardım çağrıları geldi. Futbol kulüplerinin yanı sıra taraftar grupları da hemen harekete geçerek hafta sonunda gerçekleştirilecek olan maçlardaki gelirleri Elazığ ve Malatya'da yardıma muhtaç ailelere gönderileceğini ifade etti.

Futbol Kulüplerinden Destek

İlk olarak siyah beyazlılar Salı günü gerçekleştirilecek olan basketbol maçında parkeye atılması planlanan atkı ve bereleri deprem bölgesine gönderecek. Denizlispor da hafta sonunda Antalyaspor karşılaşmasındaki deplasman tribünü gelirlerinin tamamını depremzede vatandaşlara bağışlayacak.

Genç Fenerbahçe grubu ise başlattığı kampanyada Başakşehir maçında toplanacak atkı, bere ve eldivenlerin karşılaşma sonunda sahaya atılacağını ve ardından bunların deprem bölgesine ulaştırılacağını açıkladı.

Deprem

Erzurumspor Başkanı da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Balıkesirspor karşılaşmasının gelirlerini depremzedelere bağışlayacaklarını iletti. Adana Demirspor'da Boluspor ile oynanacak olan maçın tribün gelirlerini deprem bölgesine gönderecek.

Samsunspor Kulübü'nden yapılan açıklamada da Başkent Akademi Futbol Kulübü ile oynanacak olan lig maçının gelirlerinin Elazığ'a en kısa sürede ulaştırılacağını ifade etti. Ayrıca TFF tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem bölgesindeki tüm maçların ertelendiği haberi geldi.

Editör: TE Bilişim