Bu sonucun ardından Beşiktaş, ligdeki puanını 50'ye yükselterek liderliğini sürdürdü. Galatasaray ise 40 puanla haftayı 3. sırada tamamladı.

MAÇTAN NOTLAR:

DOSTLUK YEMEĞİ....
Galatasaray ve Beşiktaş Kulübü arasında 90 dakika öncesinde son derece dostane bir görüntü hakim oldu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kurmaylarını Galatasaray yöneticileri karşıladı.

Sarı kırmızılılar, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yöneticilerine özel localarında akşam yemeği verdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu yemekte samimi bir görüntü sergiledi

TT ARENA'DA BEŞİKTAŞ'A GÖNDERME...
Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki maça saat 15:30'da güvenlik sebebi ile alınırken Galatasaray kulübü siyah beyazlıların, tezahüratlarını dindirmek adına manidar bir parça tercihinde bulundu.

TT Arena'da maç öncesinde sık sık Kenan Doğulu'nun ' Önce rütbeni bileceksin" parçası ile 4.yıldızı takan Galatasaray taraftarı bu sezon şampiyonluğa ulaşması halinde 3. yıldızını takacak olan Beşiktaş'a gönderme yaptı.

IGOR TUDOR'DAN 3 İSME MAKAS...
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, dün 3 futbolcusunu kadroya almadı. Hırvat teknik adam performanslarını yeterli görmediği Sinan Gümüş, Martin Linnes Luis Cavanda'yı 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

BRUMA TAKIMA DÖNDÜ, BARIŞ RESMEN İLAN EDİLDİ
Rizespor deplasmanına ' Canım sıkkın, mutsuzum' diyerek çıkışıp Tudor'un tüm ısrarlarına rağmen gitmeyen Bruma ilk 11'de sahaya çıktı.

Hafta içinde Bruma'nın antrenmanlardaki hırsı ve performansından memnun olan Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, Garry Rodrgiues'in yerine ilk 11'de Portekizli futbolcuya şans verdi.

VE REİS KESİK YEDİ! 
Sabri Sarıoğlu kafa toplarındaki zafiyeti yüzünden formayı Semih Kaya'ya kaptırdı. Hafta boyunca Galatasaray'ın bu sezon büyük sorun yaşadığı yan toplar ile alakalı özel çalışmalar yaptıran Igor Tudor, Sabrİ'yi ilk 11'e almadı.

Sabri'nin hava toplarında zayıf kalması ve defansif anlamda yeterli görmeyen Tudor, sürpriz bir hamleye imza atıp sağ bekte Semih Kaya'ya şans tanıdı.

"BANA YUNANİSTAN'DA LAZIMSIN"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile konuşan Aboubakar "Galatasaray derbysinde oynamak istiyorum. İzin ver hocam" dedi. Güneş ise Aboubakar'a "Uzun bir yolculuktan geldin. Bana Yunanistan'da lazımsın. Olimpiakos maçına kadar kendine iyi bak." ifadesini kullandı. Güneş, Cenk Tosun'un formda olduğunu ve ikinci yaırda değişime gidebileceğini vurguladı

DEV PANKART AÇTILAR
Beşiktaşlı taraftarlar Arena'daki derby maçı için özel pankart hazırladılar. Siyah Beyaz Derneği ve taraftar gruplarının hazırladığı "Sana gelmediğim gün öldüğüm gündür" ve Sadece Beşiktaş" pankartından başka pankart sokulmadı

"BEŞİKTAŞ TARAFTARINA TELEFONLA GEÇMİŞ OLSUN"
Arena'ya gelen taraftar kafilesinden Beşiktaşlı bir taraftarın otobüsün kapısından düşüp hastaneye kaldırılması üzerine siyah beyazlı kulübün yöneticisi Ahmet Nur Çebi taraftarın yakınlarını telefonla arayarak geçmiş olsun dedi ve kulüp olarak taraftarın iyileşmesi için tüm imkanları seferber ettikmlerini söyledi

MİTROVİC SON ANDA 11'DEN ÇIKARTILDI
Beşiktaş Teknik Direktörü Ümraniye'de kadroyu oluştururken futbolcularla tek tek konuştu ve Mitrovic ile fikir alış verişinde bulundu. Güneş takımı bozmayacağını ve istikrarlı futbol sergileyen Atınç'tan yana tercihini kullandı. Bir gün önce ilk 11 kişilik kadroda denediği Mitrovic'i kadrodan çıkardı.

DERBİ ÖNCESİ BARIŞ VE DESTEK!
Son haftalarda Galatasaray takımının ortaya koyduğu futbolu beğenmeyen ve yönetim ile birlikte sarı kırmızılı takımı sık sık protesto eden taraftarlar dün derbi nedeniyle bu tavırlarını askıya aldı.

Galatasaray taraftarı Beşiktaş derbisi öncesinde sarı kırmızılı oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp destek verdi.

VE İKİ EFSANE DE PLAKETİNİ ALDI
Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde Simoviç ile Muslera'ya sarı kırmızılı kulüp tarafından özel plaket verildi. Galatasaray forması ile tam 187 maça çıkarak en fazla forma giyen isim olan Zoran Simovic'in rekorunu dün Fernandı Muslera egale etti.

Galatasaray Kulübü 2.Başkanı Cengiz Özyalçın, Simovic'e plaketini verdi. Muslera ise Simovic'ten teşekkür plaketini aldı.

DEV DERBİ GALATASARAY'IN KASASINI DOLDURDU
Sarı kırmızılılar Beşiktaş derbisinde taraftarın gösterdiği ilgi ile kasasına 7 milyon TL para sokmuş oldu. Galatasaray taraftarının 25 bin üzerinde aldığı bilet ve GS STORE ürün satılı ile sarı kırmızılılar 7 milyon TL'ye yakın gelir elde etti.

Editör: TE Bilişim