Ve Galatasaray sonunda Kadıköy'deki derbide tarih yazdı. Tam 20 sene sonra sarı kırmızılılar Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 devirerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puanının sahibi olmayı da başardı.

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray takımları derbide karşı karşıya geldi. Kruse'nin golü ile 1-0 öne geçen Fenerbahçe skoru koruyamadı ve Galatasaray'da sahasında 3-1 yenilmekten de kurtulamadı. Muhteşem bir geri dönüşe imza atan sarı kırmızılılar deplasmanda tam 20 sene sonra Fenerbahçe'yi devirerek maç eksiği olan Trabzonspor ile puanları da eşitlemiş oldu.

Tam 20 Senelik Özlem

Sarı lacivertli taraftarlar ise maçın sonunda tek sorumlu olarak Ersun Yanal'ı hedef gösterdi. Tribünlerden Yanal aleyhine istifa sesleri yükseldi. Maçın bitişi sonrasında bazı taraftarların ise hem Ali Koç hem de Ersun Yanal aleyhinde istifa diye bağırmaları da gözlerden kaçmamış oldu.

Galatasaray'ın resmi sosyal medya hesabı ise derbi sonrasında yaptığı paylaşımları ile sarı kırmızılı taraftarları coşturmayı başardı. #MayıslarBizimdir etiketini kullanan hesap Fenerbahçe'ye ağır bir göndermede bulunurken sarı lacivertli hesap ise bu konuda sessizliğini korumuş oldu.

Editör: TE Bilişim