Sarı-kırmızılılar, mücadeleden galip ayrılması durumunda Avrupa’da 100. galibiyetini alacak.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında yarın Galatasaray, sahasında Portekiz temsilcisi Benfica ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi platformunda en son 2017-2018 sezonunda mücadele etti. 2. Eleme Turu’nda İsveç ekibi Östersunds ile karşılaşan Cimbom, deplasmanda 2-0 yenilip, sahasında da 1-1 berabere kalınca kupaya temmuz ayında erken veda etmek zorunda kaldı.

AVRUPA’DA 278. MAÇ

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 277 karşılaşmaya çıktı. Cimbom, söz konusu müsabakalarda 99 kez galibiyetle ayrılırken, 106 maçta ise rakiplerine mağlup oldu. 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 375 kez havalandıran Aslan, kalesinde ise 412 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, Benfica ile oynayacağı karşılaşmayı kazanması halinde Avrupa’daki 100. galibiyetini elde edecek.

BU KUPADA 75 KEZ MÜCADELE ETTİ

UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray 75 kez boy gösterdi. Geride kalan 75 maçta sarı-kırmızılılar, rakiplerini 29 kez mağlup ederken, 22 kez sahadan yenik ayrıldı. 24 maçta ise rakipleriyle yenişemedi. Aslan rakip fileleri 119 kez havalandırırken, kalesinde ise 98 gole engel olamadı.

1999 YILINDA UEFA KUPASI’NI KAZANDI

Galatasaray, bu kupanın eski adı olan UEFA Kupası’nı 17 Mayıs 1999 tarihinde kazandı. Finalde İngiliz ekibi Arsenal’i geçen sarı-kırmızılıların başında o dönemde yine Fatih Terim bulunuyordu.

3 İSİM SINIRDA

Galatasaray’da Benfica maçı öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ryan Donk, Martin Linnes ve Fernando Reges, karşılaşmada sarı kart görmesi halinde Portekiz’de oynanacak rövanş müsabakasında takımını yalnız bırakacak.

MARCAO, LUYINDAMA VE DİAGNE LİSTEYE ALINDI

Devre arası transfer döneminde takıma 6 isim dahil eden Galatasaray, kural gereği bunların sadece 3’ünü listeye yazdı. Sarı-kırmızılılar bu 3 hakkını Marcao, Christian Luyindama ve Mbaye Diagne yana kullandı. Semih Kaya, Kosta Mitroglou ve Emre Taşdemir ise listenin dışında kaldı.

Kaynak: iha