Galatasaray'da dün açıklanan mali bilanço, kayyum ihtimalini gündeme getirdi. Galatasaray Sportif AŞ şirketi dün bildirilen bilançosunda 116.9 milyon TL zarar ettiğini açıkladı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre 4 yıl üst üste zarar ettiği için bu sezon kayyum tehlikesi ile karşı karşıya kalmamak adına kar etmesi gereken Galatasaray Sportif AŞ şirketi dün 6 aylık dönem için zarar açıkladı.

Galatasaray Sportif AŞ şirketi yıl sonunda da bu zor tablo sonrasında zarar açıklarsa bir sonraki dönemde SPK tarafından bağımsız iki idareci atanacak.

Galatasaray'ın önceki başkanı Dursun Özbek, Aralık ayında yaptığı basın toplantısında Mayıs 2018 tarihine dikkat çekmiş ve ve 5 yıl üst üste zarar açıklanması halinde 'bazı mahrumiyetlerin' geleceğini söylemişti.

Özbek, 'Halka açık şirketlerde 5 yıl üst üste zarar etmek bazı mahrumiyetler getiriyor. Mayıs 2018’de Sportif A.Ş.’nin istenildiği şekilde sonuç alma zorunluluğu var. Aday olanların taahhüt vermesi lazım. Ben veriyorum. Bu yürüyüşte destek verilmesi, huzur olması lazım' diye konuşmuştu.

SPK’nın 6362 Sayılı Kanun’un 28. maddesi 2. bendine göre, 5 yıl üst üste zarar açıklayan halka açık ortaklıklarda, oy hakkına ve yönetim kurulunda temsil edilmeye ilişkin imtiyazlar sona eriyor.

Galatasaray Sportif A.Ş., Mayıs 2018’de de zarar açıklarsa A Grubu hisse statüsünde imtiyaz ortadan kalkacak ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), istediği kişileri Galatasaray Sportif A.Ş.’ye atama hakkına sahip olacak.

Editör: TE Bilişim