Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray ile Kayserispor mücadele etti..

Karşılaşmanın ilk dakikalarında topla daha fazla oynayan taraf Galatasaray oldu. 3. dakikada Linnes'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Feghouli'nin rövaşatası kaleci Lung'un üzerine gitti. 

Kayserispor, 5. dakikada maçın ilk net pozisyonunu yakaladı. Lennon'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Campanharo'nun vuruşu direk dibinden dışarı gitti.

Galatasaray 9. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Donk'un ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Akbaba'nın vuruşunu kaleci Lung kurtardı. Bir dakika sonra ise Linnes'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Feghouli'nin vuruşu kaleci Lung'un kucağında kaldı.

Galatasaray, 15. dakikada bir net pozisyon daha yakaladı. Seken topu ceza sahasının solunda önünde bulan Emre Akbaba'nın vuruşu savunmaya çarpıp yan ağlarda kaldı. Galataray sol kanattan köşe vuruşu kullanacak.

24. dakikada Linnes'in sağ kanattan yaptığı ortasını ceza sahasının solunda kontrol eden Emre Kılınç'ın dar açıdan sert vuruşunu kaleci Lung kurtardı.

27. dakikada Galatasaray'da Feghouli'nin ceza sahası dışından çektiği şutu farklı şekilde auta çıktı.

Galatasaray, 39. dakikada bir net fırsatı daha kaçırdı. Ceza sahasının sağında topla buluşan Feghouli'nin vuruşunu kaleci Lung kornere gönderdi.

43. dakikada Feghouli'nin ceza sahası dışından çektiği şutu üstten dışarı gitti.

İlk yarının son anlarında sakat sakat sahada yer alan Lung, Diagne'nin altıpastan şutunu ayağıyla çıkardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İKİNCİ YARI

54. dakikada  Emre Akbaba'nın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Oğulcan dokundu, top kaleci İsmail'de kaldı.

57. dakikada Oğulcan'ın ceza sahası içinden çektiği şutu Aziz Behich'e çarpıp kornere gitti.

61. dakikada VAR incelemesi sonrası Muğdat'ın Linnes'e yaptığı hareket faul olarak belirlendi ve maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Muğdat Çelik, penaltıya sebebiyet veren faulü nedeniyle çift sarı karttan oyun dışında kaldı ve Kayserispor 10 kişi kaldı. Topun başına geçen Diagne Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü attı. 

Galatasaray, 65. dakikada 2. gol fırsatını kaçırdı. Feghouli'nin ortasına ceza sahasında bomboş kafayı vuran Emre Akbaba'nın şutu kaleci İsmail'de kaldı.

Kayserispor, 70. dakikada beraberlik golünü buldu. Ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Campanharo'nun sert şutu ağlarla buluştu.

Galatasaray, 80. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Emre Taşdemir'in sol kanattan ortasına ceza sahasında bomboş yükselen Diagne'nin kafa vuruşunu kaleci İsmail kurtardı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Editör: TE Bilişim