RÜTBELİ ŞAMPİYON

Süper Lig’in zirvesindeki düğüm çözüldü. Beşiktaş’ı yenip Fenerbahçe’nin Başakşehir’e takılmasını bekleyen Galatasaray, hedefine ulaştı. 20. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Aslan, 4. yıldızı takan ilk kulüp olmayı başardı. 

RİZE DEPLASMANINA ŞAMPİYON GİDECEK

Süper Lig son haftalara kadar kıyasıya bir şampiyonluk yarışına sahne oldu. Beşiktaş’ın devre dışı kalmasıyla Fenerbahçe ile Galatasaray 4. yıldız için mücadele etti. Pazar günü Arena’da Kartal’ı deviren Aslan, Başakşehir önünde Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekledi. Fatih Terim Stadı’ndan Sarı Kırmızılıların gönlüne göre skor çıkınca 4. yıldızı formasına taktı. Cim Bom, son hafta Çaykur Rizespor’la karşılaşacak. Rize deplasmanına şampiyonluk apoletiyle gidecek. Kutlamalar da hafta boyunca sürecek.

TÜRKİYE SARI KIRMIZI RENKLERE BOYANDI

Galatasaray’ın derbide Beşiktaş’ı 2-0 yenmesinin ardından Sarı Kırmızılı taraftarlar büyük sevinç yaşamıştı. Futbolseverler, dün oynanan Başakşehir-Fenerbahçe maçı sonrası ise sokaklara döküldü. Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelen binlerce taraftar, futbolcular ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu lehinde tezahürat yaparak bekledi. Türkiye’nin birçok şehrinde dördüncü yıldızın coşkusu yaşandı. Taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu. Araçlarla konvoy yapıldı, meşaleler yakıldı, şampiyonluk şarkıları söylendi.  

YASİN ÖZTEKİN PATLADI

Kritik gollere imza atan Yasin Öztekin, Aslan'a güç kattı. Prandelli döneminde yüzüne bakılmayan gurbetçi oyuncu, Hamza hocanın prensi oldu. İlk 10 haftada yalnızca 152 dakika şans bulmuştu. Ancak Hamzaoğlu yönetiminde 22 maçta 17 kez Sarı Kırmızılı formayı terletti. Ligde oynanan son 14 maçta da sahaya çıktı. 28 yaşındaki oyuncu 4 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Ligin yanı sıra Türkiye Kupası ve Avrupa'daki 33 resmi karşılaşmada 5 gol, 13 asistlik katkı sağladı.

SNEİJDER ATTI MUSLERA TUTTU

Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ustalığını ve Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera da tecrübesini konuşturdu. Sneijder, ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırdı. Özellikle derbilerde arkadaşlarına liderlik yaptı. Önceki gün Beşiktaş karşısında yine sahnedeydi. Muslera ise kalesinde adeta ahtapot görevi gördü. Savunmanın çoğu kez rakip forvete yenildiği anlarda, tek başına duvar oldu. Aslan ligde son 6. karşılaşmayı da gol yemeden kazandı. 

ARENA'NIN KRALI HAMZAOĞLU

Sezonun ilk 10 haftasını Prandelli yönetiminde tamamlayan Galatasaray, bir haftayı Taffarel ile geçirip Hamza Hamzaoğlu ile anlaştı. Genç çalıştırıcı, 22 lig maçında 17 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi aldı ve 54 puan topladı. 2,45 puan ortalamasına ulaştı. Sarı Kırmızılılar, Hamzaoğlu döneminde Arena’da hiç yenilmedi.

Editör: TE Bilişim