Galatasaray, Türkiye Kupası'nda 19'uncu zaferini kazandı: Osimhen rekor kırdı
Süper Lig'de şampiyonluğa çok yaklaşan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda da 19'uncu kez mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar, üst üste üçüncü lig şampiyonluğuna sadece bir adım uzaktayken, bu sezona tüm kupalara talip olarak başlamış ve hedefledikleri 5. yıldızı rakiplerinden önce takmayı hedefliyorlardı.
Çeyrek finalde Fenerbahçe'yi, yarı finalde Konyaspor'u ve finalde de Trabzonspor'u geçerek kupayı müzesine götüren Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk'un liderliğinde büyük bir başarıya imza attı. Okan Buruk, daha önce 2017-2018 sezonunda Akhisar ile Türkiye Kupası'nı kazanmıştı ve bu zafer onun Galatasaray'daki ikinci kupa şampiyonluğu oldu.
Finalde Trabzonspor ağlarına iki gol atan Victor Osimhen, sarı-kırmızılı formayla attığı 35 golle rekor kırdı. Nijeryalı yıldız, 2000-2001 sezonunda 34 gol atan Mario Jardel'i geride bırakarak Türk takımlarında bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu. Galatasaray yönetimi, çifte kupayı görkemli kutlamalarla taçlandırmayı planlıyor ve taraftarların Victor Osimhen'in gelecek sezon da takımda kalmasını istediğini göz önünde bulunduruyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.