1. İyi bir teklif gelirse, Sneijder ve Muslera satılacak. 

2. Burak ve Selçuk’un kontratlarında indirime gidilecek. 

3. Kulübe bağlı kuruluşlardaki yüzde 60 personel çıkarılacak. 

4. Mevcut kadrodaki futbolcu sayısı 24 kişiye düşürülecek. 

5. Amatör branşlardaki tüm mali yük sponsorlara verilecek.

 

Dün start alan toplantılar, 3 gün sürecek ve radikal kararlar alınacak. Böylece, Mayıs ayında görevi bırakacak olan Yarsuvat, 6 aylık zaman diliminde borçları olabildiği kadar minimum seviyeye çekmek istiyor. 

Sıcak para girişi sağlanacak

Toplantıda gündeme getirilecek maddeler ve alınması planlanan kararlardan bazılarını FANATİK ele geçirdi. Buna göre görüşmeler ağırlıklı olarak futbol takımıyla alakalı olacak. Ocak döneminde, iyi para eden oyuncuların satılması hedefleniyor. Başı da  Avrupa piyasasında en yüksek bonservis bedellerine sahip Muslera ve Sneijder çekiyor. Bu iki oyuncu, iyi teklif gelmesi durumunda gönderilecek. Böylece hem kulübe sıcak para girdisi sağlanacak, hem de yıllık maliyet külfetinden kurtulmuş olunacak. 

Fedakârlığı yerliler yapacak

Ardından Ünal Aysal yönetiminin ücretlerine zam yaptığı ve senede 5.5 milyon Euro’dan fazla kazanan Selçuk ile Burak’ın kontratlarında indirime gidilecek. Bu sırada diğer yerli oyunculardan da fedakârlık yapmaları istenecek. Ayrıca mevcut kadrodaki oyuncu sayısı 24’e düşürülecek. Bu konuda teknik direktör Prandelli’nin vereceği rapor önemli rol oynayacak. Bu şekilde yine toplam maliyette azalma sağlanacak. 

En hassas konulardan biri 

Amatör branşların kulübe yükünü azaltmak için sponsorlarla görüşmeler devam edecek. En kısa sürede yeni anlaşmalar yapılarak, tüm külfet sponsorlara yüklenecek. Ayrıca en hassas olunan konulardan biri de alacakların vaktinde ödenmesi. Oyuncuların sıkıntı yaşamaması için bir miktar kredi alınacak ve alacaklar vakitli ödenecek.

Tulun ve Keser’le başladı

Gündemdeki bu maddeler uzun vadeli gibi görünse de, asıl işe personel çıkarımıyla başlanacak. Kulüp ve bağlı kuruluşlardaki çalışanlardan yüzde 60’ı ile yollar ayrılacak. GSTV personeline mail gönderilmeye başlandı bile. Önceki gün de Bülent Tulun ve Erdal Keser’in bileti kesilmişti. Yüzde 60 personel çıkarma operasyonu ilk olarak Ünal Aysal’ın, seçim kararı almadan birkaç gün önce açıkladığı projeydi. Yarsuvat ve ekibinin de aynı yoldan ilerlemesi dikkat çekiyor. Toplantılar sırasında, bu operasyonla kulübün ne kadarlık giderden kurtulacağı da hesaplanacak. 

Editör: TE Bilişim