Galatasaray’ın 4 milyon Euro bonservis bedeliyle 3 yıllığına kadrosuna kattığı Emre Akbaba ve daha önce anlaşmaya varılan Henry Onyekuru, Muğdat Çelik, Yuto Nagatomo için Türk Telekom Stadyumu’nda toplu imza töreni gerçekleştirildi. Toplantıya oyuncuların yanı sıra Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Cengiz, “Emre Akbaba kardeşimiz zorlu bir yolun sonunda yanımızda oturuyor. Biz Emre’yi düşünüyorduk imza için fakat diğer arkadaşlarımızın da töreninin yapılmadığını gördük. Bu nedenle hep beraber aldık. Sevgili Fatih hocamız sağ olsun incelik gösterdi. Yarın zorlu maçımız var ama buna rağmen oyuncularımızı gönderdi. Ben de hocamıza taraftarlarımız adına da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ NİYET ELÇİSİ TÖRENİ YAPILACAK

Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılıların Inter’den kadrosuna kattığı Nagatomo için ilerleyen günlerde Japonya Büyükelçisi’nin de katılımıyla iyi niyet elçisi töreni yapacaklarını açıkladı.

Onyekuru’nun da çok genç ve yetenekli bir futbolcu olduğuna dikkat çeken Cengiz, “Henry çok genç ve değerli oyuncumuz. İnşallah ileride ömür boyu bizimle olur. Türk ve dünya futboluna çok şey katacağına inanıyoruz” diye konuştu.

EMRE AKBABA: EN KISA ZAMANDA BU FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM

Galatasaray’a imza attığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Emre Akbaba, “Gelmemde emeği olan Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak ve hocamız Fatih Terim’e teşekkür ederim. Taraftar da bana desteğini gösterdi. Ben de bu desteği karşılıksız bırakmak istemiyorum. En kısa zamanda bu kutsal formayı giyip taraftarımıza karşılık vermek istiyorum” dedi.

Uzun süredir sosyal medyada yer alan Türk Telekom Stadyumu önündeki Galatasaray formalı fotoğrafına da değinen Akbaba, “Trabzonspor maçına gelmiştim. Sonra şampiyonluk kutlamaları olmuştu. Hoca da Fatih Terim’di. Tribünde izlerken 90 dakikanın tamamında o sahada olmanın hayalin kurdum ve o hayali yaşamamam az kaldı” diye konuştu.

“GALATASARAY’A GELMEK İÇİN ISRARCI OLDUM”

Özellikle son iki günde yoğun bir transfer süreci yaşadığını dile getiren başarılı futbolcu, şunları söyledi:

“Bu iki gün benim için de yoğun geçti. Kulübümde çok konuştum. Kesinlikle Galatasaray’a gelmek istediğimi söyledim ve bunda ısrarcı oldum. O yüzden buradayım. Ben Alanya’da uzun yıllar forma giydim. İki şampiyonluk yaşadım. Ben kulübe para kazandırmak istiyordum. Burada da kupalar kazanmak istiyorum. Buradan ayrılacaksam da kulübe para kazandırarak ayrılmak istiyorum.”

Fenenerbahçe ve Medipol Başakşehir ile de transfer görüşmeleri gerçekleştirdiklerini açıklayan Emre “Fenenerbahçe ve Medipol Başakşehir de çok büyük kulüpler. Onlarla da görüşmeler oldu ama benim gönlüm Galatasaray’daydı. Burada olduğum için çok mutluyum” diyerek sözlerini noktaladı.

YUTO NAGATOMO: TEKRAR BURADA OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği sarı-kırmızılı takımda tekrar yer alacağı için memnuniyetini dile getiren Nagatomo, “Galatasaray ile sözleşme imzaladığım için mutluyum. Geçen sene 4 ay oynadım. Kulübün ne kadar büyük olduğunu gördüm. İnanılmaz bir taraftar ve inanılmaz bir hocamız var. Tekrar burada oynayacağım için mutluyum” açıklamasında bulundu.

HENRY ONYEKURU: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNE GELDİM

Kendisi gibi genç bir futbolcu için Galatasaray’ın önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Onyekuru, “Galatasaray gibi bir takıma geldiğim için mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Avrupa’nın da en tanınmış kulüplerinden biri. Çok deneyimli bir hocamız var. Benim gibi genç bir oyuncu için burası çok önemli. Umarım burada birçok kupa kazanırız” şeklinde konuştu.

MUĞDAT ÇELİK: UMARIM BAŞARILI OLURUM

Galatasaray’da güzel bir aile ortamı bulduğuna dikkat çeken Muğdat, da şunları söyledi:

“Buraya geldiğim için çok mutluyum. Kendimi şanslı hissediyorum. 80 milyonda kime sorsanız buraya gelmek ister. Güzel bir aile ortamı var. Umarım başarılı olurum.”

Kaynak: iha