Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Çaykur Rizespor, yarın saat 20.00’da Çaykur DİDİ Stadyumu’nda Bursaspor ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa’nın yardımcıları ise Alpaslan Dedeş ve Candaş Elbil olacak. Ligde geride kalan 4 haftada Rizespor, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde ederken, Bursaspor ise 1 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı.

32. RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Bursaspor, bugüne kadar lig ve özel müsabakalar toplamında 31 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu karşılaşmalarda 12 kez Rizespor sahadan galip ayrılırken, 15 kez de yeşil-beyazlı ekip rakibini mağlup etti. 4 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

FARKLI GALİBİYETLER

Çaykur Rizespor, Süper Lig’de Bursaspor’a karşı en farklı galibiyetini 2016-2017 sezonunda 7 Mayıs 2017 tarihinde Rize’de oynanan maçta 6-0’lık skorla aldı. Bursaspor ise 1987-1988 sezonunda 3 Ocak 1988 tarihinde Bursa’da oynan maçta 5-2’lik skorla sahadan ayrıldı.

İKİ TAKIMDA GALİBİYETLE TANIŞMAK İSTİYOR

Her iki takımın teknik adamı, hafta içi yaptıkları açıklamalarda galibiyetle tanışmak istediklerini söyledi. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Karaca yaptığı açıklamada, Bursaspor maçından güzel bir sonuç alıp, 4 haftalık yenememe serisine son vermek istediklerini belirtti. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise ciddi ve disiplinli şekilde oynayıp, Çaykur Rizespor maçını kazanmak istediklerini söyledi.

Kaynak: iha