10-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Döşemealtı Belediyesi adına er meydanına çıkmaya hazırlanan başpehlivan Orhan Okulu, denizde arkadaşlarıyla yüzerken bir yakınının ısrarıyla ilk kez 11 yaşında katıldığı Kırkpınar'da, yıllar sonra altın kemeri kazanma başarısının hikayesini anlattı. Çiftçilikle geçimini sağlayan bir ailenin çocuğu olduğunu anlatan Orhan Okulu, küçük yaşta serada çalışarak babasına yardım ettiğini belirtti. Babasının yönlendirmesiyle 7 yaşında güreşe başladığını belirten Okulu, "İlk defa 2000'de amcamın oğlu beni denizde yüzerken zorla Kırkpınar'a götürdü. Sonra her sene gitmeye başladım. Her yıl farklı boylarda derece kazanarak üst boylara yükseldim. 2012 yılında başpehlivanlığa çıktım. Başpehlivanlıkta ilk yılımda finale kalarak 2'nci oldum. 2015 yılında başpehlivanlık kazandık" dedi.

'GÜREŞÇİLER AĞIR GELİYORDU'
Er meydanındaki rakiplerinden kısa olduğu için kimsenin başpehlivan olacağına inanmadığını anlatan Orhan Okulu, "Altın kemer kazanarak onlara cevap verdim" dedi. Okulu, "İlk çıktığımda güreşçiler ağır geliyordu. Benden 20- 30 kilo ağır güreşçiler vardı. Küçük cüsseme rağmen kondisyonumla onları yenerek, 2015'te başpehlivanlığı kazandım, geçen yıl da çeyrek finale yükseldim" diye konuştu.
Kırkpınar hazırlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan Okulu, takım arkadaşlarıyla altın kemeri Antalya'ya kazandırmak istediğini söyledi. Okulu, şunları söyledi:
"Kırkpınar'da bu sene altın kemer kazanmak istiyorum. Hedefim 3 yıl üst üste Kırkpınar başpehlivanlığını kazanarak, altın kemerin ebedi sahibi olmak. Tarihi Kırkpınar'dan daha eski olan Elmalı'da 3 yıl üst üste altın kemer kazandım. Şimdi Elmalı'da ikinci kez 3 yılımı tamamlamak istiyorum. 4 defa üst üste kazandım. Kurtdere Güreşleri'nde 2 yıldır başpehlivanım 3 yıl üst üste kazanıp orada da altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum."

GERİ VİTESİ OLMAYAN PEHLİVAN
'Geri vitesi olmayan' pehlivan olarak anılma nedenini de anlatan Orhan Okulu, bu lakabı kendisine cazgırların taktığını belirtti. İlk yıllarında saldırgan güreştiği ve rakiplerini kovalayarak yendiği için cazgırların 'geri vitesi olmayan pehlivan' diye seslendiğini kaydeden Okulu, bu lakabın hoşuna gittiğini söyledi. Her güreşte bu söylemin devam etmesini dileyen Okulu, er meydanında rakipleriyle güreşirken geri gitmek istemediğini vurguladı.

OĞLU İÇİN GÜREŞECEK
Orhan Okulu, 2015 yılında Kırkpınar'da kazandığı altın kemeri o dönem 3 aylık kızına armağan ettiğini, bu yıl da 1 aylık oğlu Hamza için er meydanına çıkıp altın kemeri ona armağan etmek istediğini belirtti.

Kaynak: dha