~~Sarı-kırmızılı yönetim, yeni teknik direktörleri  Hamza Hamzaoğlu'nun jestini karşılıksız bırakmayıp, lig şampiyonluğu durumunda, 5 aylık ücreti olan 500 bin doların yüzde 30'unu 'bonus' olarak sözleşmeye koydurdu. Daha önce görev yapan Prandelli ve Mancini  bu rakamın en az 2 katına imza atmıştı.

Milli takımdaki görevini bırakarak Galatasaray'a gelen ve tek kuruş para pazarlığı yapmayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, sarı kırmızılı yöneticilerle yaptığı görüşme sırasında çok büyük bir jest daha yaptığı ortaya çıktı.
Hürriyet'in haberine göre; Transfer telifinde bulunan Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'a, hiç para konuşmadan 'evet' diyen ve 500 bin dolara imza atan Hamzaoğlu, sözleşmedeki bonus maddelerine de hiç takılmadı. Genç teknik adam, "Benim için asıl olan Galatasaray'dır" diyerek, lig ve kupa şampiyonluğu gibi başarılarda özel prim istemediğini söyledi.

LİG ŞAMPİYONLUĞU 150 BİN, KUPA 100 BİN DOLAR

Başkan yardımcısı Albayrak da Hamzaoğlu'nun bu jestini karşılıksız bırakmadı ve kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'la görüşerek, sözleşmeye özel bir madde koydurdu. Buna göre Galatasaray lig şampiyonu olduğu taktirde Hamza Hamzaoğlu'na, 5 aylık sözleşmesinde yer alan 500 bin doların yaklaşık 30'unu (150 bin dolar) ödeyecek. Kupa şampiyonluğuna ise, 500 bin doların yüzde 20'si (100 bin dolar) verilecek.

ALBAYRAK: BİZİMLE HİÇ PARA KONUŞMADI

Konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Abdurrahim Albayrak, "Hamza Hoca Galatasaray'ı o kadar çok seviyor ki, ne parayı ne de primi konuşmadı. 'Benim için önemli olan Galatasaray'da olmak, alacağım para da şampiyonluk primi de benim için sadece detaydır' dedi" ifadesini kullandı.

MANCINI VE PRANDELLI ASTRONOMİK RAKAMLARA İMZA ATTI

Hamza Hamzaoğlu'ndan önce görev yapan İtalyan teknik direktörler Roberto Mancini ve Cesare Prandelli'nin lig ve kupa şampiyonlukları için astronomik ödüller koydurmuştu.

İşte Galatasaray'ın son üç hocasının sözleşmesinde yer alan bonuslar:

CESARE PRANDELLI:

ŞAMPİYONLUK BONUSU: 1 milyon dolar

TÜRKİYE KUPASI: 500 bin dolar

ROBERTO MANCINI:

ŞAMPİYONLUK BONUSU: 1 milyon 250 bin Euro

TÜRKİYE KUPASI: 500 bin Euro

HAMZA HAMZAOĞLU

ŞAMPİYONLUK BONUSU: 150 bin dolar

HAMZA HAMZAOĞLU KİMDİR?

Futbolculuk kariyerine İzmirspor'da başlayan 45 yaşındaki Hamza Hamzaoğlu, 1991'de transfer olduğu Galatasaray'da 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarındaki üst üste 2 lig şampiyonluğunun vazgeçilmez isimlerindendi. Teknik direktörlük kariyerine ise 2008-2009 sezonunda Malatyaspor'u çalıştırarak başlayan Hamzaoğlu, daha sonra Eyüpspor ve Denizlispor'da da uzun soluklu olmayan bir macera yaşadı. Hamza Hamzaoğlu, 2011-2012 sezonu başında ise Akhisar Belediyespor ile anlaştı ve Ege temsilcisini şampiyonluğa taşıyarak tarihinde ilk kez Süper Lig'de oynama hakkı kazandırıp büyük bir başarı sağladı. Süper Lig'deki ilk sezonunun ilk yarısında facia günler yaşayan Akhisar, ikinci yarıda ise Yunan golcüsü Theofanis Gekas önderliğinde mucize bir geri dönüşe imza atarak ligde kalmayı başarmıştı. Geride kalan sezonda da özellikle kendi sahasında aldığı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Ege temsilcisi, 4 Büyükler'e karşı da göz kamaştırıcı bir futbol sergilemiş ve Beşiktaş ile 3-3 berabere kalırken, diğer 3 büyüğü devirmişti. Geçen sezonun sonunda Akhisar'daki görevinden ayrılan genç teknik adam, Fatih Terim'in A Milli takımın başına geçmesinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından göreve çağrılmış ve yardımcı antrenörlük yapmaya başlamıştı.

Editör: TE Bilişim