Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Gran Canaria karşısında ilk çeyrekten son çeyreğe kadar oyunu kontrol ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe, THY Euroleague’nin ilk haftasında sahasında karşılaştığı İspanya ekibi Gran Canaria’yı 97-72 mağlup etti. Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, “Euroleague’de olmayı hak eden bir takım ile oynadık. Herkes merak ediyordu. İspanya’da 3 maç oynadılar. Savunma ve hücumda yüksek ritimle oynuyorlar. Çok fazla üç sayı kullandılar. Hücum ribauntlarına da gittiler. Bizim için iyi olan üçlüklerinin iyi olmaması. Kontrol altına aldık. İlk çeyrek son çeyreğe kadar oyunu kontrol ettiğimize inanıyorum. Sezon içerisinde Gran Canaria’nın iyi bir takım olacağını göreceksiniz. Takımın performansından da çok memnunum. Oyuncularımı güzel maç için tebrik ediyorum” diye konuştu.

Obradovic, ayrıca sezon içerisinde 80’e yakın maç yapacaklarını belirterek, her oyuncunun desteğinin olması gerektiğini söyledi.

GRAN CANARIA CEPHESİ

Gran Canaria Başantrenörü Salva Maldonado, Euroleague’de çok tecrübelerinin olmadığını belirterek, “Umarım ileriki maçlarda daha iyi oynayacağız” dedi.

İspanyol temsilcisi Gran Canaria, THY Euroleague’in ilk haftasında deplasmanda mücadele ettiği Fenerbahçe’ye 97-72 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulanan Gran Canaria Başantrenörü Salva Maldonado, “Fenerbahçe’yi tebrik ederim. Fiziksel olarak iyi oynadık. Dış atışlardan yararlanamadık. İlk çeyrekte hücum ribaundu sorunu yaşadık. Son çeyrekte Fenerbahçe çok iyi oynadı” şeklinde konuştu.

Euroleague’de ilk maçlarının olmasının hatırlatılması üzerine Maldonado, “Bizim tecrübemiz yok. Motivasyonumuz ve isteğimiz var. Umarım ileriki maçlarda daha iyi oynayacağız” diye cevap verdi.

(Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar /İHA)
Kaynak: iha