Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nı devletten izinsiz şekilde yıktığı resmi kayıtlara da girdi... Hatırlanacağı üzere Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın izin alınmadan stada kazma vurulamayacağı yönündeki demeçlerine karşın 2 Haziran'da Beşiktaş Başkanı Orman, dozere binip İnönü Stadı'na tabiri yerindeyse ilk kazmayı vurmuştu ve böylece yıkım çalışmalarının startı verilmişti. 


O kulüp tarafından "Gerekli izinleri aldık ve yıkımı başlatıyoruz" şeklindeki açıklamanın gerçeği yansıtmadığı bakanlık kayıtlarında yer aldı.

Beşiktaş yönetiminin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na mektup yazarak durumu hem itiraf ettiği hem de özürle "yaptıklarımıza icazet verin" şeklinde talepte bulunduğu anlaşıldı.

Gelişme bakanlık kayıtlarında şu şekilde yer aldı:

"Beşiktaş Jimnastik Kulübü idareye göndermiş olduğu 30.10.2013 tarih ve 732 sayılı yazıda 'Ek sözleşmenin 15. maddesinin, (e) fıkrasına istinaden stadyumun yıkılmış olan kısımları için Genel Müdürlüğünüzce icazet verilmesini, yıkılması gereken kısımları için aynı maddenin aynı fıkrasına göre gerekli izinlerin verilmesini arz ederim' talebinde bulunarak stadyumda yapılan yıkım işlemlerinin sözleşme hükümlerine aykırı yapıldığını kabul etmiştir."

 


 

Editör: TE Bilişim