4 yıl süresince olimpiyatlara katılım hakkı elde etmek için puan toplayan ve Ocak ayı sıralamasında dünya 3.'sü olan İrem Yaman kendisi yerine aynı siklette 5. olan bir başka sporcunun olimpiyatlara kazanım hakkı elde etmesine sosyal medya hesabı üzerinden öfke kustu.

Tekvandoda ülke kotası alan ve aynı sıklette rakibi olan Hatice Kübra İlgün ile beraber olimpiyatlar için mücadele eden İrem Yaman bir basın toplantısı düzenleyerek yaşananlara olan isyanını dile getirdi.

Hakkımı İstiyorum

Olimpiyatlar için sonuna kadar mücadele edeceğini ifade eden Yaman, bu sene düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanmak isterken olimpiyatlara katılmama gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yıllardır büyük emekler vererek kazandığı puanlarının hiçe sayıldığını söyleyen Yaman, elde edilen puanlar neticesinde kendisinin önüne geçilememesine rağmen diğer sporcu hakkında bir duyuru yayınlanarak böyle bir karar alındığını ifade etti. 4 yıllık süreç içerisinde 2 kere Grand Prix şampiyonluğu, 2 kere Üniversiade Oyunları şampiyonluğu, 3 kere Avrupa şampiyonluğu, ayrıca ilk Grand Slam şampiyonluğunu, 2 kere dünya şampiyonu ilk kadın sporcu unvanını kazanan İrem Yaman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile destek istedi.

Editör: TE Bilişim