İtalya Serie A Ligi'nde yayılan koronavirüs salgını sonrasında maçların oynanmama riski daha da arttı. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora bir an öncesinde her türlü riske karşılık Serie A maçlarının askıya alınması isteğinde bulundu.

İtalya'da yayılmakta olan koronavirüs salgını ile Serie A maçlarının oynanmama gibi bir risk taşımaya başladı. İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora son yaptığı açıklamasında Serie A maçlarının koronavirüs salgınını önlemek amacı doğrultusunda oynanmamasını istedi.

Yaklaşık 5 bin kadar koronavirüs vakasının İtalya'da görülmesi sonrasında bazı yerlerde önlemler tamamen arttırılırken Serie A maçlarının askıya alınması gündeme geldi. Vir salgının daha da yaygınlaşması ile İtalya Spor Bakanı Vincenzo Spadafora bu kararın bir an önce alınmasını istedi.

Maçlar Askıya Alınabilir

İtalya'da son gelen bilgiler doğrultusunda şu ana kadar son 24 saat içerisinde 49 kişi yaşamını kaybetti. Serie A'nın geleceği bir kez daha gündeme gelirken Parma-SPAL karşılaşması öncesinde futbolcular iki kez soyunma odasının yolunu bulurken maç daha sonradan oynandı. La Gazzetta Dello Sport'un haberine göre futbolcuların yakın zamanda greve gitmesi beklenmekte.

Editör: TE Bilişim