İzmirli Elif Huriye Söylemez: Dansla Hayallerimi Gerçekleştireceğim
İzmir'de yaşayan 10 yaşındaki Elif Huriye Söylemez, doğuştan ayrık omurga (Spina Bifida) hastası ve tekerlekli sandalye kullanıyor. Ancak, bu durum onu dans tutkusundan alıkoymuyor. 8 yaşında fizik tedavi gördüğü sırada Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü ile tanışan Elif, kısa bir süre sonra geçirdiği omurilik ameliyatı nedeniyle dans eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Babasının sürpriziyle dansa geri dönen Elif, yaklaşık 1,5 yıldır eğitimine devam ediyor ve 13 yaşında lisanslı dansçı olmayı, yarışmalara katılmayı hedefliyor.
2025 Türkiye Tekerlekli Sandalye Dans Şampiyonası'nda konuk dansçı olarak katılan Elif, ilk madalyasını kazandı. Başlarda çekingen olsa da azmiyle dikkat çeken Elif, dans eğitimi sırasında birçok zorluğun üstesinden geldi. Elif, öğretmenlerinin ve kulüpteki ağabeyi Mehmet Sinan Tiryaki'nin desteğiyle çalışmalarına devam ediyor ve hedefini, dansı Türkiye'ye yaymak ve Almanya'daki yarışmalarda birincilik kazanmak olarak belirliyor. Alkışları duyduğunda büyük mutluluk yaşadığını belirten Elif, yaşını doldurduktan sonra yarışmalarda mücadele edeceğini söylüyor.
Elif'in annesi Canan Söylemez, kızının azmini ve çalışkanlığını vurguluyor. Dans çalışmalarına evde de devam eden Elif'in gösterilerdeki başarısı, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırıyor. Karşıyaka Tekerlekli Sandalye Basketbol Kulübü Başkanı Erdal Denizaslan ve ekibi de Elif'e destek veriyor. Kulüpteki diğer başarılı dansçı Mehmet Sinan Tiryaki ise, sporda elde ettiği başarıların yanı sıra Elif'e verdiği destekle örnek oluyor. Tiryaki, dans ve koşunun kendisine özgüven kazandırdığını ve hayatını olumlu yönde değiştirdiğini belirtiyor. Türkiye Dans Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Yeşim Şahiner Yiğit ise, Elif'in geleceğe yönelik umut vadeden bir dansçı olduğunu ve kulübün alt yapı çalışmalarının önemini vurguluyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.