Rizespor kalecisi Tarık Çetin’in iyi bir performans gösterdiği mücadelede Karadeniz derbisi başladığı gibi 0-0 sonuçlandı. Trabzonspor’da Vitor Hugo 86.dakikada ikinci sarıdan kırmızı gördü. Bu sonuçla mavi yeşilli ekip puanını 36 yaparken, bordo mavililer 58 puana yükseldi. 

Trabzonspor, Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçta Rizespor'a konuk oldu. Mücadele 0-0 bitti.

Bu sonuçla ligde oynadığı son 5 maçta dördüncü kez berabere kalan Abdullah Avcı’nın öğrencileri 58 puana yükseldi. Üst üste üçüncü maçında da galip gelemeyen Rizespor ise puanını 36 yaptı.

YUNUS MALLI SAKATLANDI

Trabzonspor'da Yunus Mallı 27.dakikada sakatlanarak maçı yarıda bıraktı. Yunus'un yerine Yusuf Sarı oyuna dahil oldu.

HUGO KIZARDI

Maçın 86.dakikasında Vitor Hugo, Konrad Michalak'ı arkadan tutarak düşürdü ve ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Ligde gelecek hafta Antalyaspor – Rizespor, Trabzonspor – Hatayspor maçları oynanacak.

AVCI'DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı, takımda 3 oyuncu değişikliğine gitti. Avcı, Majid Hosseini'nin yerine cezasını tamamlayan Edgar Ie'ye, sakatlığı bulunan Caleb Ekuban'ın yerine Abdulkadir Parmak'a, Anthony Nwakame'nin yerine ise Yunus Mallı'ya ilk 11'de görev verdi.

3 İSİM YER ALMADI

Bordo-mavili ekipte Kamil Ahmet Çörekçi, Anders Trondsen ve Benik Afobe, kadroda yer almadı.

RİZE'DE 7 DEĞİŞİKLİK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun, son oynanan Göztepe maçına göre Trabzonspor karşısında ilk 11'de 7 değişiklik yaptı.

Uygun, kart cezalısı Gökhan Akkan'ın yerine kalede Tarık Çetin'i görevlendirdi.

Deneyimli teknik adam, savunmada Yassine Meriah'ın yerine Selim Ay'a, Dario Melnjak'ın yerine İsmail Köybaşı'na, orta sahada Tunay Torun'un yerine Brian Samudio'ya, Doğan Erdoğan'ın yerine Yasin Pehivan'a, Erik Sabo'nun yerine Fernando Boldrin'e, hücumda ise Fernando Andrade'nin yerine cezasını tamamlayan Milan Skoda'ya görev verdi.

Doğan Erdoğan ise eski takımına karşı maç kadrosunda yer almadı.

Editör: TE Bilişim