Karşıyaka, 29 Mayıs'ta sandığa gidiyor
Futbolda 3'üncü Lig'den 7 yıl sonra 2'nci Lig'e yükselme umuduyla Play-Off finallerini bekleyen ve basketbolda da 51 yıldır Süper Lig'de mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü, 29 Mayıs'ta mali genel kurul ve seçimlere hazırlanıyor. Kulüp yönetimi, ay sonu yapılması gereken mali kongreye seçim maddesini ekledi. 22 Mayıs'ta belirlenen ilk tarih, genel kurulun 29 Mayıs Perşembe günü saat 18.00'de Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde yapılmasına karar verildi.
Daha önce denetim kurulunun istifasının ardından, kongrede mevcut yönetim mali ve idari açıdan ibraya sunulacak ve yeni yönetim ile kurullar seçilecektir. İzmir'in köklü kulübü, son bir yıl içinde dördüncü kez seçimlere gidiyor. 1 Haziran 2024'te seçilen İlker Ergüllü başkanlığındaki yönetim, Futbol Şube Başkanı Gökhan Şensan'ın 29 Ekim 2024'teki vefatı ve kulübe gelen vergi yükümlülükleri nedeniyle yöneticilerin istifaları sonucu düşmüştü.
3 Aralık 2024'te yapılan olağanüstü kongrede aday bulunamamış, Başkan İlker Ergüllü ise 24 Aralık'ta yapılan ikinci olağanüstü genel kurul öncesi aday çıkmayınca, kulübün kayyuma düşmemesi için toplama bir listeyle yeniden yönetime gelmişti. 24 Aralık seçimlerinden sonra mali yükümlülüklerini yerine getirerek mücadelesini sürdüren Karşıyaka'da, başkanlığa kimin aday olacağı henüz belli değil. Kulüp camiası, ligin son haftalarını ve seçim sonuçlarını bekliyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.